Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
24. 5. 2012,
8.04

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

počitnice

Četrtek, 24. 5. 2012, 8.04

8 let

Kje bodo letos dopustovali znani Slovenci

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Se znani odločajo za naše sosednje države, ali so bolj za eksotiko? Ali svoje počitnice načrtujejo že mesece vnaprej, ali se odločajo v zadnjem hipu zaradi dobrih in ugodnih ponudb?

Poletni meseci so pred vrati in s tem čas za izbiranje dopustniških destinacij. Nekateri so kraje za svoje dopuste izbrali že pred nekaj meseci, spet drugi čakajo do zadnjega, da se jim utrne kakšna nora počitniška ideja in si rezervirajo dopust po ugodni ceni. Preverili smo, kako nekateri znani Slovenci in Slovenke načrtujejo svoj dopust in ali že vedo, kam se bodo odpravili letošnje poletje. Ne premami je niti luksuzni hotel Igralka Nina Ivanič je za preverjeno in načrtovano dopustovanje in pravi, da bodo tudi letos, tako kot vedno, vroče mesece preživeli na enem izmed hrvaških otokov. "Z družinskimi prijatelji si za dva meseca postavimo prikolico v čarobnem kampu in uživamo v mediteranskih vonjavah, okusih in v vsem, kar je povezano z morjem. Kampiranje prinaša toliko svobode in posebnih užitkov, da nas noben apartma, niti luksuzen hotel ne premami," je svoje misli o letošnjem preživljanju poletja strnila Nina, ki se preživljanja dopusta s svojo družino in prijatelji že močno veseli. Njeno nasprotje pa je nekdanja manekenka in lastnica modne agencije Maja Bulc Raspopovič, ki pravi, da za letošnji dopust še niso čisto prepričani. Pevka in nekdnaja misica Sanja Grohar pa nam je povedala, da je letos že bila nekajkrat na morju.

Križarjenje in Bali "Privoščila sem si krajši oddih v Rovinju ter na Krku, poleti pa se bom verjetno odpravila na veliko križarko ogledat različne destinacije ali pa v Egipt. Na križarjenju z veliko križarko še nikoli nisem bila, všeč mi je, ker se ustavlja na več destinacijah," pove Sanja in doda, da je Egipt že obiskala, a so jo mumije in piramide vedno popolnoma fascinirale, tako da se morda v Egipt vrne še letos. "V jesenskih dneh pa verjetno potujem na Bali," še sklene.

Najbolj zabavne so počitnice, ki niso stoodstotno načrtovane Velik popotnik in oseba, ki si je verjetno ogledala že lep del sveta, je vsekakor fotograf Aleš Bravničar, ki vsako leto tako poslovno kot tudi za čisti užitek obišče kar nekaj zanimivih destinacij. "Letos se po samostojni ekspediciji s terenci v Turkmenistan in fotografsko-delovnem obisku Namibije z družino kot vsako leto odpravljamo proti vzhodu. Pot nas ponavadi zanese čez Makedonijo, Albanijo, Grčijo do Turčije, kjer bo letos najverjetnejši postanek Kapadokija. Čudovita pokrajina, dobra hrana in odlični ljudje nas vsako leto znova prepričajo, da pridemo v te dele Azije. Vsekakor ne bo manjkalo morja in narave, saj je to za otroke najlepše, kar jim lahko ponudiva. Če bo čas, jo bomo mahnili še do Gruzije, toda o tem se bomo odločili na kraju samem, ko bo prišel pravi trenutek," pove Aleš, ki še doda, da so takšne počitnice, ki niso stoodstotno načrtovane, najbolj zabavne. Delavno pa bo poletje za mis Zemlje Slovenije, Rebecco Kim Lekše, ki bo vroče mesece preživela na fotografiranjih v Peruju in Las Vegasu. "Nekaj dni pa bom zagotovo izkoristila tudi za oddih," še doda Rebecca, ki se poletja, kljub temu, da bo očitno povečini delavno, veseli.

Ne spreglejte