Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
2. 4. 2013,
11.08

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

turizem potovanja vreme april

Torek, 2. 4. 2013, 11.08

8 let

Kam potovati aprila?

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
April velja za mesec z najbolj muhastim vremenom, ki rado pokvari izlet ali potovanje. Na katere kraje je torej najvarneje staviti?

Zimi so letos zrasli še posebej dolgi kremplji, s katerimi se nas še kar oklepa. In čeprav smo verjeli, da bo aprila že prijetno toplo, ima vreme očitno drugačne načrte. Zato tudi naša potovalna priporočila jemljite nekoliko z zadržkom – ravnamo se namreč po dolgoletnih povprečjih, na vremenske ekstreme pa (za zdaj) še ne moremo vplivati.

Zapodite se proti jugu Medtem ko imamo pri nas in v bližnji okolici še vedno decembrsko vreme, se proti jugu Evrope vendarle prijetno segreva. Zdaj je pravi čas za odkrivanje priljubljenih destinacij na jugu Italije in Španije, ki jih še niso zasedle horde turistov, osončeni in prijetno topli so tudi južne obale Turčije, Malta in grški otok Kreta.

Še malo južneje vabijo države Magreba, na primer Maroko in tunizijska letovišča, ki prav tako še niso nagnetena s poletnimi množicami. Jasno in prijetno toplo, a ne vroče vreme imajo tudi Kapverdski otoki, na jugu afriške celine pa se suho obdobje in z njim turistična sezona začenjata v Namibiji. Na vzhodni obali Afrike, recimo v Keniji in delu Tanzanije, se medtem začenja deževno obdobje.

Pravi čas za Sydney Aprila se je bolje izogniti tudi Južni Ameriki, kjer vlada soparno vreme, medtem ko na severni ameriški celini vabijo Kalifornija, Louisiana in Florida, kjer se še ni začela poletna pripeka. April je tudi popoln mesec za obisk Sydneyja, ki je ravnokar sredi jeseni. Temperature so se od avstralskega poletja že nekoliko spustile, z njimi pa tudi cene turističnih namestitev in drugi stroški za popotnike.

Če si želite obiskati države Bližnjega in Srednjega vzhoda, je zdaj pravi trenutek med otožno zimo in nevzdržno vročim poletjem. Medtem je v Indiji trenutno najbolj vroče, zato jo prihranite za kdaj drugič, na Japonskem pa lahko še vedno ujamete glavni dogodek leta – cvetenje češenj.

Ne spreglejte