Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
15. 2. 2016,
9.16

Osveženo pred

2 meseca, 1 teden

Vsebino omogočajo Terme Dobrna

Natisni članek

advertorial upokojenci Terme Dobrna

Ponedeljek, 15. 2. 2016, 9.16

2 meseca, 1 teden

Kam odhajajo vsi upokojenci?

Vsebino omogočajo Terme Dobrna

Ste opazili, da babi in dedi pakirata? Vas zanima, kam se je vaša mama s prijateljicami odpeljala v kombiju? Vse sledi vodijo v Terme Dobrna!

Starost je lahko zelo lepa in aktivna. Da bo takšna, je na to treba misliti skozi celotno življenjsko obdobje. Rekreacija, zdrava prehrana, zdrav življenjski slog in pozitivna naravnanost so najbolj preverjen recept, da pridemo do kakovostne starosti. Tu pa se delo ne konča, ampak je treba dobre življenjske navade gojiti še naprej.

V Termah Dobrna so upokojencem, ki si svoj oddih želijo preživeti v termah, vendar nimajo avtomobila, vozniškega izpita ali pa samo ne vozijo radi, stopili še bližje. Olajšali so jim prihod na oddih in jim odvzeli stres zaradi vožnje in potovanja.

Hkrati pa dodali tudi svoj prispevek k zmanjšanju prekomerne onesnaženosti z avtomobilskimi izpuhi in hrupom ter opozorili na zeleno usmerjenost term. Zato vsem, ki bodo koristili program Lepo je biti upokojenec, omogočajo brezplačen organizirani prevoz od doma v Terme Dobrna in nazaj domov.

Vse na enem mestu za telo in dušo

Termalna voda, bogata s kalcijevimi ioni, magnezijem, kalcijem in hidrogenkarbonatom pomaga pri ginekoloških, uroloških, revmatičnih, nevroloških težavah, prav tako pri poškodbah gibalnega sistema, srčnih in dihalnih, boleznih ožilja, sladkorni, povišanem krvnem pritisku.

Sama voda in pozitivno okolje splošno blagodejno delujeta na psihično in fizično stanje človeka.

V Termah Dobrna imajo izvrsten strokoven medicinski kader, ki opravlja specialistične preglede, preventivne in kontrolne preglede, zdravljenja, rehabilitacije in laboratorijske preiskave.

Naravi pomagajo v Dobrna Medical priznani vrhunski zdravniki. Kombinacija strokovnjakov, sodobne tehnologije in znanja obrodi najboljše rezultate.

Za živahne upokojence …

Okolica Term Dobrna ponuja lepo število možnosti za sprehode, izlete, rekreacijo in oglede. Čudovit dvestoletni park s kostanjevo alejo obkroža zdravilišče, raznolikost dreves in cvetlične preproge v pomladanskih mesecih pa so za romantične duše, ki uživajo v lepoti in miru.

Okolica Dobrne s svojo mehko pokrajino kar vabi na sprehod, saj ti niso prezahtevni za starejše. Od dobrih 20 minut hoje do slabi dve uri za najbolj dinamične upokojence – v tem času boste dosegli dovolj zanimivih točk za oglede, od Kačjega gradu, Novega gradu, Marijine cerkve, Cerkve Sv. Miklavža, Vile Ružičke in graščine Dobrnice – Gutenek do gozdne učne poti … Obiščete lahko tudi Krulčeve, ki so čebelarji in vam bodo radi predstavili življenje čebel, poskusili pa boste lahko tudi med.

Za ljubitelje daljših pohodov in aktivne hribolazce je iz Term Dobrna speljanih lepo število pohodniških poti. Kar nekaj uric je potrebnih, dobri pohodniški čevlji, palica in seveda malica, da boste obredli označene poti in spoznali bogato naravno in kulturno dediščino.

Ne spreglejte