Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
18. 5. 2016,
14.25

Osveženo pred

6 let, 7 mesecev

Oglasno sporočilo

Natisni članek

počitnice Vzajemna

Sreda, 18. 5. 2016, 14.25

6 let, 7 mesecev

Kam na poletne počitnice?

Oglasno sporočilo

Foto: Vzajemna

Pomlad nas je nekoliko razočarala z nizkimi temperaturami in dežnimi kapljicami, ki so nam prekrižale marsikateri popotniški ali izletniški načrt. Ampak ne smemo si dopustiti, da bi vreme vplivalo na naše počutje, saj lahko vedno najdemo ustrezno alternativo. Mi imamo v mislih že vroče poletne dni in začeli smo kovati načrte za nepozabno poletje. Pomagali smo vam izbrati nekaj različnih predlogov, kje ga preživeti.

Zabaviščni parki v Evropi za družine

Letošnje počitnice lahko namenite družinski zabavi in se odpravite v katerega izmed zabaviščnih parkov v Evropi. Eden največjih je nizozemski Efteling, ki leži južno od Amsterdama, v bližini belgijske meje. Tam med glavnimi atrakcijami poleg tradicionalne Gozdne pravljice najdemo še dvojni leseni vlakec smrti, vodnega Letečega Holandca, vožnjo z bobom in Aquanuro – največjo vodno zabavo v Evropi. Lahko pa se odločite za nekoliko nam bližji zabaviščni kraj – Gardaland, ki leži ob čudovitem Gardskem jezeru. Največje italijansko jezero ponuja številne aktivnosti, atrakcije in izlete. Ko boste tam, ne pozabite obiskati čudovite Verone, do katere boste od Gardskega jezera potrebovali samo eno uro vožnje.  

 | Foto: Vzajemna Foto: Vzajemna

Počitnice v hribih za aktivne

Odločite se lahko za nekoliko drugačne počitnice, če ste jih do zdaj večinoma preživljali na morju. Zakaj se tokrat ne bi odločili za aktivne počitnice v hribih? V francoskih Alpah ali italijanskih Dolomitih boste vsekakor preživeli pravo avanturistično poletje. Hribi nudijo neokrnjeno naravo, kjer si lahko privoščite tudi osvežitev v jezeru ali reki. Počitnice v krajih na višjih legah so še posebej primerne za tiste, ki ne marajo pretirane poletne vročine.

 | Foto: Vzajemna Foto: Vzajemna

Islandija za ljubitelje narave

Za tiste, ki ne marate vročine, je poletje izvrstno za obisk Islandije, kjer so julija dnevne temperature okoli 20 stopinj, nočne pa se gibljejo okoli 8 stopinj Celzija. Ne pozabite, da bo tam dan trajal kar 20 ur. To je dežela naravnih lepot z neverjetno močjo narave, v kateri najdete večni sneg, največje ledenike in slapove ter polja rdeče lave, vrelce in gejzirje. Gorata otoška država v severnem Atlantskem oceanu leži med Grenlandijo, Ferskimi otoki in Veliko Britanijo, tik pod polarnim krogom. Doživite nepozabno polnočno sonce in se okopajte v enem izmed stotih kopališč s toplo vodo na prostem.

 | Foto: Vzajemna Foto: Vzajemna

Ciper ali Malta za morske navdušence

Julija je vreme na vrhuncu – sončno in vroče. Plaže južne Evrope so idealne  za vse, ki si želijo vročine in sonca. Malta je pogosto imenovana kot otok sonca, ki je primerna za vsakogar – to je odlična destinacija tako za družinske počitnice kot tudi za romantičen oddih v dvoje ali poletno avanturo s prijatelji. Na eni strani otoka prevladujejo hotelski kompleksi in nočno življenje, druga stran pa je bolj podeželska. Otok je majhen in si ga lahko ogledate v celoti, zahvaljujoč tudi izredno dobrim povezavam. Druga alternativa, ki je tudi dokaj prijazna za vaš žep, je Ciper. Ta otok v Sredozemskem morju poleg neskončnih, čudovitih plaž s turkiznim morjem nudi tudi impresivne antične znamenitosti, obiščete pa lahko tudi odročne vasice, ki skrivajo marsikatero zanimivost.

 | Foto: Vzajemna Foto: Vzajemna

Kaj je pomembno za vse dopustnike?

Ne glede na to, katero počitniško destinacijo boste izbrali – ali bo to katera izmed sosednjih držav ali tista na drugem koncu sveta – je resnično pomembno to, da boste svoj počitniški čas preživeli z osebami, ki so vam najbolj pri srcu. Da boste izbrali družbo, v kateri se najbolje počutite ali osebo, s katero želite delite nepozabne poletne dogodivščine. Prav tako je pomembno, da poskrbite za finančno varnost, če se vam ali vašim sopotnikom zgodi kakšen nepredviden dogodek, kot sta to na primer nezgoda ali bolezen. Pred odhodom čez mejo zato ne pozabite na Vzajemnino zavarovanje za tujino s 24-urno asistenco v slovenskem jeziku, saj boste na ta način preprečili, da bi se vaše počitnice spremenile v ene dražjih do zdaj. Stroški zdravstvenih storitev v tujini so v določenih državah zelo visoki in na tisoče turistov plača ogromne zneske, ker v predpočitniški mrzlici ne pomislijo na ustrezno zdravstveno zavarovanje. Nekatere družine lahko prizadene celo do te mere, da popolnoma izpraznijo svoj varčevalni račun. Na območju Evropske unije bomo sicer delno kriti, če bomo imeli evropsko zdravstveno kartico, vendar pa ta krije le nujne primere v javni zdravstveni mreži, vemo pa, da so na turističnih destinacijah pogosto na voljo le zasebni izvajalci zdravstvenih storitev.

Za vse nenačrtovane poti v tujino

Za vse, ki se čez leto pogosteje odpravljate v tujino, je pri Vzajemni na voljo paket celoletnega zavarovanja Multitrip. Z njim boste zmanjšali tveganje, da bi na počitnice ali enodnevni izlet v Trst nehote odšli brez zdravstvenega zavarovanja z asistenco v tujini.

 

Ne spreglejte