Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
25. 2. 2013,
19.13

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

hotel turizem letovišče

Ponedeljek, 25. 2. 2013, 19.13

8 let

Kako v dragih hotelih spati ceneje

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Si želite vsaj enkrat dopust preživeti v luksuznem hotelu oziroma letovišču, pa vam proračun tega ne dopušča? Z nekaj načrtovanja in prilagajanja lahko uresničite tudi te sanje.

Seveda nič ni zastonj, še najmanj razkošje. Zato tudi ne pričakujte, da se boste za nekaj deset evrov ves teden razvajali v vrhunskem hotelu. Lahko pa za denar, ki ste ga prihranili za počitnice, dobite več, kot ste mislili.

Prilagodite datume Če si želite prebivati v točno določenem hotelu, razmislite o terminu počitnic – včasih že nekaj dni razlike pomeni ogromno razliko v računu. Marsikje se namreč cene zunaj sezone občutno znižajo, zato lahko za isto hotelsko sobo plačate več sto evrov manj kot na vrhuncu sezone. Če vam prosti dnevi to dopuščajo, se raje odločite za dopust med tednom, izognite pa se koncu tedna, ko cene sob zrastejo.

Izkoristite vsak trenutek Če boste na cilj prispeli pozno zvečer, prvo noč raje prespite v katerem od cenejših hotelov. Nima smisla, da se le zavalite v svojo (pre)drago posteljo in zaspite kot ubiti. Naslednji dan se lahko spočiti preselite v dražjega izbranca – tudi če vaša soba še ni pripravljena, boste lahko uživali ob bazenu ali v drugih aktivnostih svojega prestižnega hotela.

Ne plačujte, če vas ni "doma" Če nameravate vse dneve raziskovati okoliške kraje, se vam ne splača prebivati v letovišču z bazeni, savnami in kupom drugih dodatkov, ker jih ne boste imeli časa izkoristiti. Raje nekaj dni bivajte v cenejšem hotelu in v tem času obiščite vse znamenitosti, ki ste jih hoteli videti, potem pa se za preostanek dopusta preselite v svoj raj, kjer vas bodo razvajali.

Razgled ni vse Dvakrat razmislite, ali je res vredno plačati tudi za tretjino višjo ceno sobe le zato, da boste iz nje imeli lep razgled. Po nekaj sprehodih boste ugotovili, da je v sončnih zahodih lepše uživati na obali kot na balkonu, pa še doplačati jih ni treba.

Ne spreglejte