Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
6. 7. 2013,
18.17

Osveženo pred

7 let, 12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

letenje prihranek letališče

Sobota, 6. 7. 2013, 18.17

7 let, 12 mesecev

Kako leteti čim ceneje

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Svet je v ekonomski krizi in ta se odraža tudi v potovanjih. Turizem je panoga, ki se močno bori, da bi preživela in prav zaradi tega je možno leteti na drug konec sveta ceneje kot mislite.

Kljub temu, da so letalske družbe močno znižale cene letalskih vozovnic so cene le-teh, še posebej pri večjih letalskih družbah, še vedno visoke, a dodatno jim dviguje ceno še strošek goriva, ki vsak dan le raste. Ker radi potujemo v vse bolj oddaljene kraje je lahko letalska vozovnica ob načrtovanju potovanja najdražji del oddiha. Zato se morate potruditi, da najdete tisto pravo, ugodno, skrito ponudbo, ki vašega žepa ne povsem izpraznila. Prilagodite datum Cene letalskih vozovnic se spreminjajo večkrat tedensko, včasih tudi dnevno. Odvisne so od dneva v tednu, dneva v letu in praznikov kot so novo leto ali Božič. Vedno boste cenje leteli med tednom kot konec tedna, če potujete takoj po večjem prazniku bodo cene najnižje. Prepričajte se, da imate dovolj manipulativnega prostora, da boste lahko odhod in prihod prilagodili cenam vozovnic. Če niste prilagodljivi z datumi, ko želite potovati, nikoli ne boste najši najcenejše ponudbe. Letite na manjša letališča Večja mesta imajo največkrat dve letališči in letenje na manjšega, največkrat starejšega, je veliko cenejše. Na takšna letališča ponavadi leti večina nizkocenovnih prevoznikov, saj so tam cene letaliških taks veliko nižje. Vse kar morate narediti je, da preverite kako daleč je letališče od kraja kamor želite potovati in kolikšni so stroški prevoza do tja, da se vam potem ne zgodi, da bo vovoznica dražja kot bi bila sicer.

Prilagodite potek letenja Včasiuh se vam bo zgodilo, da boste na primer v Amsterdam prišli ceneje če bi leteli preko Pariza kot direktno v Amsterdam. Veliko je letalskih prevzonikov in ti nudijo najrazličnejše povezave od enega do drugega letališča, vi morate vedno izbrati le najcenejšega. Ta način iskanja vozovnic sicer ni ravno za vsakogar, a splača se poizkusiti. Vedite koliko denarja imate Ljduje vedno želijo dobiti najcenejšo ponudbo na spletu. In takšni ponavadi čakajo predolgo in plačajo preveč. Je že tako, da med iskanjem nareidmo napako in zgrešimo najcenejšo ponudbo. Zelo dobro je, če vemo koliko smo pripravljeni placate za vozovnico in ne koliko bi jo radi plačali, vedeti morate kaj je torej najbolj ugodna cena za vas. Cene se spreminjajo ves čas in nikoli ne morete vedeti ali je to najugodnejša ponudba, pomemebno je, da je ponudba takšna, da ustreza vam. Iskanje je naporno Vse spletne strain niso enake. V ZDA največkrat uporabijo strain Expedia ali Orbitz, a številni blogerji so že dokazali, da je to največja napaka. Strani namreč tudi lahko delujejo v navezavi z letalskimi družbami ali so celo njihova last. Iščite na široko in veliko. Preverite, da stran išče tudi nizkocenovne prevoznike. Najboljše so tiste strain, ki delujejo zaradi oglaševanje, ne pa zaradi prodaje. Dobri spletni strain za iskanje letalskih vozovnic sta Skyscanner ali Momondo.

Ne spreglejte