Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
4. 12. 2017,
9.19

Osveženo pred

2 meseca, 1 teden

Vsebino omogočajo Ljubljanske mlekarne

Foto: Thinkstock, Ljubljanske mlekarne

Natisni članek

Ljubljanske mlekarne silvestrovanje Grčija Mu Athentikos advertorial

Ponedeljek, 4. 12. 2017, 9.19

2 meseca, 1 teden

Iščete idejo za silvestrovo? Zbežite na toplo!

Vsebino omogočajo Ljubljanske mlekarne

Foto: Thinkstock, Ljubljanske mlekarne

Že res, da je Grčija med turisti priljubljena predvsem v poletnih mesecih, vendar tudi pozimi ponuja prav veliko možnosti za čudovite počitnice, na katerih boste takoj pozabili na mrzlo zimo.

Grčija | Foto:

Čeprav je silvestrovo ponavadi vedno v znamenju glasnega slavja v najbolj priljubljenih mestih na svetu, pa včasih v tem obdobju največje evforije prija tudi hiter pobeg v nekoliko manj obljudene kraje. Kaj če bi letos za spremembo odleteli do Grčije?

Napolnite se s pristnim sredozemskim temperamentom

Privoščite si sproščujoč oddih v družbi svojih najbližjih in odpotujte v kraj, ki je pozimi obdan z neverjetno mirnostjo in kjer se boste nedvomno napolnili s tisto pravo energijo za uspešen začetek leta 2018.

Višje temperature, ugodne podnebne razmere, čudoviti razgledi in izvrstna kulinarika – to so samo nekateri izmed najpomembnejših razlogov, zakaj bi to silvestrovo namesto pancerjev in smučarske jakne oblekli prehodno jakno in se podali na lov za malo drugačno Grčijo.

Če ste jo spoznali med poletnim vrvežem, jo morate nedvomno občutiti tudi v svojem skorajšnjem zimskem spanju.

Grčija | Foto: #Kreta

Topla in prijetna, tudi za neverjetno romantične sprehode ob morju. Območje priljubljene Krete tudi v decembru ohranja toplo spokojnost, ki je deluje prav poživljajoče. Medtem, ko so v prestolnici v povprečju v tem času temperature malo nad lediščem, so na Kreti okrog 14 stopinj Celzija.

Potopite se v grško antiko in odkrivajte lepote, o katerih je že pred štiri tisoč leti pisal Homer.

Grčija | Foto: #Lepote Aten brez prerivanja

Če si želite resnično v miru ogledati vse lepote grške prestolnice, boste to lahko storili prav decembra – ko vas po ogledih ne bosta ovirala neverjetna gneča turistov in žgoča vročina, ki bi sredi avgusta popolnoma opočasnila vaše korake po mestnih ulicah.

Vzemite si čas za skok v preteklost, zaužite pravi utrip mesa skozi vsak korak in si dovolite, da vas pri vašem raziskovanju prav nič ne preganja. Bistvo je, da se nalezete utripa, ki v tem obdobju vlada v Atenah.

Nedvomno so Atene najbolj živahen grški kraj za praznovanje novega leta in zato obisk priporočamo vsem tistim, ki se ne bi radi odpovedali bolj živahnemu veseljačenju.

Grčija | Foto: #Na poti s križarko

Edinstveno praznovanje vam ponujajo številni ponudniki križarjenja po Sredozemlju. Prepustite se vodenju in popolnemu razvajanju udobja, ki vlada na križarkah, in odrivajte zimsko grško kulturo z morja. Silvestrskih paketov je veliko, med najbolj slikovitimi pa je tisti, ki vam med križarjenjem ponuja oglede otokov Krf, Santorini in Mikonos.

Ni pravega grškega doživetja brez vrhunske kulinarike

Okusna, sočna, aromatična in poživljajoča – to je hrana grških bogov in to so dobrote, ki jih boste lahko uživali na svojem potepanju po Grčiji in s katerimi bo vaše novoletno doživetje še popolnejše.

Grčija | Foto:

Da se boste lažje znašli med vsemi gurmanskimi presežki, smo za vas pripravili seznam jedi, ki jih morate obvezno preizkusiti:

grški ražnjiči souvlaki, giros, sočni tzatziki, grška solata, baklava in seveda grški jogurt, ki prija pred obrokom ali po njem.

Za tiste, ki boste v Grčijo odpotovali samo v mislih

Da bi resnično občutili vse lepote daljne Grčije, ne potrebujete prav veliko – niti kovčka ne vozovnice. Dovolj je, da stopite do hladilnika in iz njega vzamete svoj najljubši okus jogurta Mu Athentikos. Že po prvi žlički vas bodo misli ponesle do najljubšega kotička na Sredozemlju, po drugi boste zaslišali šumenje morja, pozneje pa boste lahko samo še zaplesali v ritmu živahnega sirtakija.

Ne spreglejte