Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
29. 11. 2011,
7.27

Osveženo pred

8 let, 5 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Natisni članek

Torek, 29. 11. 2011, 7.27

8 let, 5 mesecev

Hotelska soba prihodnosti

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 2
Prihodnost je že tukaj – futuristično hotelsko sobo z računalniškimi igricami in interaktivnimi ogledali, ki sta jo zasnovala hotelska družba Novotel in Microsoft, lahko preizkusite že zdaj.

V pariškem hotelu Novotel Vagirard Montparnasse lahko prespite v hotelski sobi prihodnosti. Soba 3120 je na prvi pogled zelo minimalistična, stene so popolnoma bele, postelja pa je celo dvižna in jo mora gost povleči s stene.

Špartansko pohištvo pa dopolnjuje vrhunska elektronska oprema. Gost se lahko zabava z igralno konzolo Xbox Kinect, to pa je le začetek. Ogledalo "sensorit" v sobi je videti kot običajno ogledalo, a zmore tudi prikazovanje besedila in slik, recimo vremenske napovedi, in vsebuje aplikacijo za telovadbo, ki se odziva na gibe osebe pred ogledalom.

Interaktivna je tudi površina mize v sobi. Vsebuje namreč zaslon, na katerem lahko deskate po internetu, igrate namizne igre ali pregledujete zemljevide in vodnike po okolici. Brezžična internetna povezava v sobi je seveda samoumevna, gost pa v uporabo dobi tudi mobilni telefon z operacijskim sistemom Windows Phone 7.

Soba 3120 lahko gosti dva odrasla in dva otroka, cena sobe je 199 evrov na noč, vsak gost pa mora po obisku hotelu sporočiti svoje vtise. Za zdaj sprejemajo rezervacije do februarja 2012, če bo zanimanja za sobo dovolj, pa bodo s projektom nadaljevali.

Ne spreglejte