Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
22. 2. 2018,
14.47

Osveženo pred

2 meseca, 2 tedna

Vsebino omogoča BMW Slovenija

FOTO: MINI

Natisni članek

avtomobil Hibrid potovanje MINI advertorial

Četrtek, 22. 2. 2018, 14.47

2 meseca, 2 tedna

MINI IZLET ZA MAKSI DOGODIVŠČINE

Hibridni MINI: Naelektren izlet v dvoje

Vsebino omogoča BMW Slovenija

FOTO: MINI

Valentinovo je resda za nami, a za ljubezen se je treba truditi tudi preostale dni v letu. Na primer z majhnimi nežnostmi, priložnostnimi pozornostmi in seveda s kratkimi, a zelo sladkimi pobegi za konec tedna.

Kar nekaj pravih krajev za širjenje obzorij ponuja že Slovenija, na dosegu roke sta svetovni metropoli Dunaj in Budimpešta, odločite se lahko za skok v Italijo, naši južni sosedje pa vabijo na obalo, ki ima svoj čar tudi februarja.

Odbrzite v službo na elektriko in pobegnite iz mesta ob koncu tedna. Električni MINI Countryman ima odlične vozne lastnosti, tudi če si spotoma izmislite nov cilj. Skrenite z utrjene asfaltne ceste in odkrijte pravo terensko naravo modela Countryman. | Foto: Odbrzite v službo na elektriko in pobegnite iz mesta ob koncu tedna. Električni MINI Countryman ima odlične vozne lastnosti, tudi če si spotoma izmislite nov cilj. Skrenite z utrjene asfaltne ceste in odkrijte pravo terensko naravo modela Countryman.

Se sprašujete, ali se odločiti za šprint po mestnih ulicah ali požiranje ovinkov na neskončnih gorskih cestah? S hibridnim MINI Countrymanom imate v življenju eno odločitev manj, obnesel se bo namreč na obeh terenih. Tudi v sosednji Istri, kjer ne manjka ovinkastih cest in zaprašenih makadamskih cest. Kraji, v katere se stekajo številne vinske ceste.

Istrska mesta najbolj intenzivno in jasno zaživijo predvsem poleti, a svoj čar imajo tudi pozimi. Predlog? Raziščite severno in zahodno Istro v naslednji smeri gibanja: Motovun–Oprtalj–Završje–Grožnjan–Buje–Umag–Novigrad–Poreč–Vrsar–Rovinj.

Največji in najbolj praktičen med MINI-ji v novi generaciji svojo vsestranskost dokazuje z več prostora, vozniško dinamiko in tudi električnim priključkom. Zrasel je za kar 20 centimetrov in v različici kot priključni hibrid Cooper S E Countryman All 4 je to prvi MINI, ki se je zgolj na elektriko zmožen peljati do 40 kilometrov.

Za vse tiste MINI navdušence, ki vam je poleg estetske dovršenosti vozila pomembna tudi trajnostnost, je na voljo inovativen priključni hibrid MINI Countryman. | Foto: Za vse tiste MINI navdušence, ki vam je poleg estetske dovršenosti vozila pomembna tudi trajnostnost, je na voljo inovativen priključni hibrid MINI Countryman.

Do prvega na seznamu, kraja Motovun, ki ga je znani časnik New York Times v eni izmed svojih objav označil za "Toskano, kot je nekoč bila", je resda nekoliko več - iz slovenske prestolnice 135 kilometrov.

A brez skrbi, MINI Cooper S E Countryman ALL4 poganja tehnološko napredna litij-ionska baterija, ki jo lahko lahko denimo hitro, preprosto in udobno napolnite doma, medtem ko spite, ali med vožnjo na javno dostopnih polnilnicah - tudi na naših avtocestnih postajališčih.

Preprosto polnjenje - doma ali na javni točki? Odbrzite v službo na elektriko in pobegnite iz mesta ob koncu tedna. Z električnim dosegom do 42 kilometrov in skupnim dosegom do 500 kilometrov ni prav nobenih razlogov, da vas MINI Cooper S E Countryman ALL4 ne bi pripeljal do želenega  cilja.  | Foto: Preprosto polnjenje - doma ali na javni točki? Odbrzite v službo na elektriko in pobegnite iz mesta ob koncu tedna. Z električnim dosegom do 42 kilometrov in skupnim dosegom do 500 kilometrov ni prav nobenih razlogov, da vas MINI Cooper S E Countryman ALL4 ne bi pripeljal do želenega cilja.

V mestu se počuti kot doma, a srce ga vleče na teren

Notranjost  Istre je znana po neokrnjeni naravi, malih srednjeveških mestih na vrhu hribčkov ter s soncem obsijanih  vinogradih. Iz Motovuna, kraja, ki je le 30 kilometrov oddaljen od Slovenije, in ima dobrih 500 prebivalcev, se lahko denimo spustite v dolino Mirne, kjer se ovinkasta motovunska cesta priključi ravni prometnici med Buzetom in Bujami. Pot vas bo nato vodila proti bližnjim Livadam, od koder se cesta ovinkasto vzpne do mesteca Oprtalj.

Countryman se lahko pod "terensko" preobleko še vedno pohvali z originalnimi vozniškimi občutki MINI. Vse to boste hitro odkrili na bolj zavitih cestah notranje Istre. Dajte mu priložnost, da zasije v vsej svoji veličini in vam pokaže svojo pravo terensko naravo v trenutku, ko skrenete s poznanih asfaltnih poti v neznano.
Fotogalerija
1 / 3

Iz Oprtalja vas bo pospremil drevored cipres, pot pa vas bo vodila proti vasi Šterna z zanimivim razpelom iz 14. stoletja in naprej do mesteca Završje. Od Završja se lahko podate naravnost v "mesto umetnikov" - Grožnjan in nato do prvega večjega mesta v okolici – do Buj. Potem pa skočite na morje. V Umag, Novigrad, Poreč, Vrsar, Rovinj - kraje, ki so poleti obljudeni s številnimi turisti. Pozimi je slika malce drugačna, tako da boste boste brez težav uživali v kakšnem izmed lokalov ob morju ter se z malce sreče predali sončnim žarkom.

Le za piknik na prostem bo še malo premrzlo, kljub temu, da MINI Countryman denimo vsebuje zanimiv dodatek, klop za piknik. To je pravzaprav blazina, ki se jo raztegne čez nakladalni rob prtljažnika in jo je mogoče uporabiti kot priročen sedež ali na prostem.

MINI | Foto:

Pojdite tja, kjer še niste bili

Pravijo, da so zgodbe vir vsakega dobrega pogovora. Zato, pojdite za njimi in jih v življenju doživite čim več, bodisi po naši ljubi državi, v Istri ali ostalih regijah naših sosednjih držav. Pojdite tja, kjer še niste bili. Pobegnite iz mesta ter si zbistrite misli.

Mini Countryman je pripravljen na posebne izlete v naravo in je popoln za pobeg iz vsakdanje rutine. Je večji ter uporabnejši, vendar še vedno ponuja tisti Minijev nezmotljivi občutek povezanosti s cestiščem, Countryman pa prepriča tudi z oprijemom.

Prostornejša in udobnejša kabina

Da je največji med miniji v dolžino zrasel za krepkih 20 centimetrov, je opazno predvsem v prostornejši in udobnejši kabini. Prirastek se pozna na vseh petih sedežih in v prostornejšem prtljažniku, pri katerem je v osnovni postavitvi zadnje klopi prostora za 450 litrov prtljage.

Z novim stikalom eDrive Mode lahko preklapljate med tremi različnimi načini vožnje: AUTO eDrive, MAX eDrive ali Save Battery. Preprosto izberite tistega, ki najbolj ustreza vašim potrebam ali razpoloženju. | Foto: Z novim stikalom eDrive Mode lahko preklapljate med tremi različnimi načini vožnje: AUTO eDrive, MAX eDrive ali Save Battery. Preprosto izberite tistega, ki najbolj ustreza vašim potrebam ali razpoloženju.

Učinkovitejši motorji in dodelan štirikolesni pogon all4

Nova različica vsekolesnega pogona hitreje in natančneje odziva na spreminjajoče se razmere. Pogon je kompaktnejši in bolj učinkovit. Pogon Countrymana All4 nadzira tako oprijem kot stabilnost vozila v neugodnih vremenskih razmerah in na podlagi s slabim oprijemom. Prav tako naj konkretno pomaga pri dinamični vožnji skozi ovinke, kar krepi vozniško izkušnjo.

Nov zaslon in elektronski osebni asistent

V notranjosti je največja novost osrednji prikazovalnik s funkcijo zaslona na dotik, ki se je prvič pojavil v tem avtomobilu. Ker želi biti Countryman tudi uradno najbolj uporaben mini, ponuja lažje vstopanje in izstopanje iz vozila, več odlagalnih površin in električno pomična prtljažna vrata. Uporaben je tudi nov povezljivostni sistem MINI connected z aplikacijo osebnega asistenta, ki obvešča voznika o optimalnem času odhoda, kar temelji na koledarskih vpisih in trenutnih prometnih podatkih.

MINI Countryman prinaša neprekosljivo veselje do raziskovanja nedotaknjenih kotičkov in neuhojenih cest.  | Foto: MINI Countryman prinaša neprekosljivo veselje do raziskovanja nedotaknjenih kotičkov in neuhojenih cest.


MINI "UJEMI-ME-ČE-MOREŠ" TEDNI:

Prihranite do 5.000 evrov na vozila iz zaloge

  • Ujemite svoj MINI s prihrankom do 5.000 evrov, v MINI „UJEMI-ME-ČE-MOREŠ“ ponudbi in se prepusti ikonskim go-kart občutkom. Ponudba velja le do konca marca na nova vozila iz zaloge.
  • Za vse tiste MINI navdušence, ki vam je poleg estetske dovršenosti vozila pomembna tudi trajnostnost, je na voljo inovativen priključni hibrid MINI Countryman. Izkoristite akcijske "UJEMI-ME-ČE-MOREŠ" tedne, ki so združljivi s še dodatno finančno spodbudo Eko sklada do 4.500 evrov.

VEČ INFORMACIJ

Ne spreglejte