Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
14. 1. 2009,
7.29

Osveženo pred

3 leta, 8 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Sreda, 14. 1. 2009, 7.29

3 leta, 8 mesecev

Doživite sejem Turizem in prosti čas

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Sejem Turizem in prosti čas, Salon plovil in mednarodna poslovna borza kongresnega turizma Conventa, Gospodarsko razstavišče v Ljubljani, 22.–25. januar 2009.

Živimo hitro in stresno. Naporno in polno izzivov. Čas je denar. Čas je naložba v tista področja, ki nam zagotavljajo eksistenco, pa tudi v ona, iz katerih se revitalizirani vračamo v vsakdanje življenje. Kako torej živimo? Kaj delamo, kadar ne delamo?

Ponudba razstavljavcev je tematsko razdeljena na posamezne sklope:

• predstavitev celovite turistične ponudbe Slovenije po posameznih destinacijah (projekti Slovenske turistične organizacije (STO), Turistične zveze Slovenije (TZS) in drugih posamičnih akterjev); • predstavitev različnih ponudnikov turističnih storitev (organizatorji potovanj in potovalne agencije, zdravilišča, hoteli, prevozniki, kamping & karavaning ponudba ipd.); • predstavitev mednarodnih turističnih destinacij (poleg Slovenije se na letošnjem sejmu predstavljajo še Avstrija, Bosna in Hercegovina, Hrvaška, Makedonija, Romunija, Srbija, Španija ter Turčija); • ideje za kakovostno preživljanje prostega časa:

Kolesarjenje

V sklopu kolesarskega turizma si je na sejmu mogoče ogledati ponudbo koles in opreme, specializirano ponudbo in storitve, kolesarske poti ter strokovno literaturo. Ultramaratonec Marko Baloh bo skupaj z obiskovalci – kolesarji uprizoril 10-urni dobrodelni spining maraton, kolesarsko društvo KD Rajd predstavlja Funsports Rajd park ter gorsko in BMX kolesarjenje. Monociklist Jožef Voroš (Gulliver Sports Team) pa predstavlja svoj prometno preventivni projekt z naslovom Vozniki, pozor, tudi počasi se daleč pride.

Surfanje

Tudi za ljubitelje surfanja – windsurfa, kitesurfa in surfa – predstavljamo obsurfarsko opremo, šolo surfanja, surf potovanja itd., V tem sklopu bo še komisijska prodaja rabljene surf opreme, predstavitev klubov, tekmovalcev in specializiranih spletnih strani.

Smučanje Velika popestritev samega sejma pa bo v organizaciji Zbornice gorskih centrov izvedba ter predstavitev prvega organiziranega smučišča v Ljubljani – Vrtec na snegu, kjer se bodo otroci lahko na smučišču prepuščali snežnim radostim v središču Ljubljane – pri nas, na Gospodarskem razstavišču.

Golf

Golf zveza Slovenije ter Gospodarsko interesno združenje golfskih igrišč Slovenije prvič pripravlja enotno predstavitev slovenske golf ponudbe, in sicer še zlasti za tiste, ki še nimajo izkušenj na tem področju, a bi si jih radi pridobili. Tako lahko obiskovalci na enem mestu dobijo vse informacije o tem, kako in kje postati golfist, kakšno opremo za ta šport potrebujejo, v sami igri pa se lahko preizkusijo kar na golf igrišču na samem sejmišču.

Pohodništvo

GIZ Pohodništvo v Avli dvorane Kupola predstavlja nov katalog Pohodništvo v Sloveniji, ki je izšel v sodelovanju s Slovensko turistično organizacijo.

Obsejemsko dogajanjeOdpiralni čas

Ne spreglejte