SiolNET. Trendi Potovanja
0,47

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Bohinj med evropsko elito

0,47

termometer

Bohinjsko jezero
Foto: www.slovenia.info/sl

Organizacija European Best Destinations iz Bruslja je Bohinj uvrstila med 10 najboljših destinacij stare celine za leto 2018. Opisuje ga kot destinacijo trajnostnega turizma in izpostavlja "tišino narave in vedno spreminjajočo se pokrajino".

V organizaciji v Bohinj vabijo z mednarodnim festivalom alpskega cvetja, slapom Savica, okušanjem lokalnih produktov in lepoto Julijskih Alp. Gre za destinacijo, ki so jo potniki z vsega sveta izbrali "za eno najlepših v Evropi".

Izbor izpostavlja tudi umestitev Bohinja med Evropske destinacije odličnosti - Eden. Gre za evropsko mrežo še razmeroma neznanih, a vsebinsko izjemnih krajev in pokrajin, ki vabijo turiste z novimi doživetji in spoznanji.

Pohvalili celotno Slovenijo

Ob Bohinju si je hvalo prislužila tudi Slovenija kot celota - njena narava, gozdovi, jezera, avtentičnost ter aktivnosti na prostem. Slovenija "vas spodbuja, da napolnite svoje baterije in se odklopite od rutine", so zapisali v European Best Destinations.

Zmagovalec letošnjega izbora je poljski Vroclav. Sledijo mu Bilbao, Colmar, Hvar, Riga, Milano, Atene, Budimpešta, Lizbona, nato že omenjeni Bohinj, pa Praga, Kotor, Pariz, Dunaj in Amsterdam.

Več kot 300 tisoč ljudi oddalo svoje glasove

European Best Destinations je evropska organizacija, katere cilj je "razvijati in spodbujati kulturo in turizem v Evropi" v sodelovanju s turističnimi uradi in mrežo Eden. V izboru najboljših evropskih destinacij za leto 2018 so sodelovali turistični uradi, skupnosti in 320.793 ljudi, ki je oddalo svoje glasove v tritedenskem spletnem glasovanju.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

delitve: 7
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin