SiolNET. Trendi Potovanja
4

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Ali Instagram postaja najlepši oglas za Ljubljano?

4

termometer

 | Foto:
Zbrali smo nekaj profilov na Instagramu, na katerih lahko prek fotografij odkrivamo arhitekturne presežke, družabne prostore in naravne lepote Ljubljane. Ideje za sprehod ali izlet so zagotovljene!

Na Instagramu, kjer lahko fotografije označujemo tudi z oznakami (ključnimi besedami oziroma hashtagi), smo izbrali nekaj slovenskih uporabnikov, ki pogosto objavljajo utrinke slovenske prestolnice in Ljubljano približujejo tudi tujcem. Na izbranih profilih najdemo fotografije priljubljenih ali novoodprtih lokalov, utrip uličnega dogajanja ali ideje za oddih in izlet v bližnji okolici.

Odkrivajte Ljubljano z Aljo Čeprav je svoje sledilce začarala s fotografijami Finske, kjer je preživljala študentsko izmenjavo, Alja Nike Skrt s fotografijami, posnetimi s telefonom, hvalnico poje tudi Sloveniji. To poletje odkriva skrite ljubljanske kotičke in raziskuje Slovenijo.

The next hip place for hipsters/instalovers in Ljubljana! I bet. #DiscoverLjubljanaWithAlja #slovenskahisa

A photo posted by Alja N. Skrt (@aljaskrt) on

Čudovita Ljubljana in njena presenečenja Razgled z Nebotičnika, sladoled iz nove slaščičarne na Čopovi ulici, ideja za kosilo ob Ljubljanici, prenovljena Slovenska cesta … Takšni in drugačni namigi se najdejo na profilu Wonderful Ljubljana, ki z angleškimi podpisi nagovarja predvsem tujce. Jih bo Instagram prepričal, da obiščejo slovensko prestolnico?

The new fresh look of #ljubljana centre 🚲👌🏻 #visitslovenia

A photo posted by Ljubljana (@wonderful_ljubljana) on

Kje kaj dobrega pojesti in popiti Kulinarično obarvan je profil Ljubljananjam, na katerem novinarka in gurmanka Iva Gruden deli utrinke s kulinaričnih pohodov, ki jih organizira za domače in tuje goste. Na tem profilu se lahko sprehodite med različnimi kulinaričnimi postojankami Ljubljane in dobite idejo, kam na kosilo povabiti obiske iz tujine.

Ljubljanski trenutki, ujeti v fotografijo Knjižnica pod krošnjami, nastope uličnih umetnikov, zgodbe naključnih prebivalcev Ljubljane … To ponuja profil Ljubljana Moments, ki odkriva dinamično življenje v našem glavnem mestu.

Ameriška #knjižnica pod krošnjami. #Kongresnitrg 📚

A photo posted by @ljubljana_moments on

Zakaj obiskati Ljubljano Visit Ljubljana je uradni profil javnega zavoda Turizem Ljubljana, kjer so zbrani ljubljanski fotoutrinki različnih uporabnikov, ki svoje fotografije označijo z #visitljubljana. Vedno več je tudi fotografij, s katerimi Ljubljani hvalo pojejo turisti.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin