Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
4. 5. 2014,
11.57

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

služba

Nedelja, 4. 5. 2014, 11.57

8 let

Znaki, da morate zamenjati službo

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Včasih čakamo predolgo, da si priznamo, da nam služba ne da več tistega, kar od nje pričakujemo. A predolgo čakanje ima negativne posledice.

Seveda si vsi ne morejo privoščiti, da zapustijo delo, četudi je slabo, vendar predolgo zavlačevanje škoduje vam in drugim.

Če boste na večino spodaj naštetih trditev o počutju v vaši službi odgovorili pritrdilno, potem je skrajni čas za spremembo.

Ko vam groza ponedeljkovega jutra uniči že nedeljo Malce ponedeljkovega jutranjega bluza je normalno, ampak ko to počutje pokvari že konec tedna, potem vam je začela služba uničevati resnično življenje.

Vaše osebno življenje je postalo zmedeno Če vaše osebno življenj trpi ali ga sploh nimate, ker ste preveč časa v svoji pisarni ali v mislih z njo, potem je čas, da ovrednotite svojo službo. Mogoče res ljubite to, kar počnete, a če od vas zahteva, da ste s službo povezani 24 ur nad dan 7 dni na teden, potem ste mogoče že postali njena žrtev.

Ne spoštujete ljudi, s katerimi delate Če opazite neetično vedenje ali velike neumnosti med svoji sodelavci, bo služba samo še dodatno znižala vaše samospoštovanje.

Ne verjamete v strategijo vašega podjetja Mogoče ste kdaj verjeli vanj, a zdaj se vam vedno bolj dozdeva, da ni ničesar več, v kar bi verjeli ter ni več poti, da bi kaj spremenili, potem v vaši službi le zapravljate svoj dragoceni čas in energijo.

Čutite, da vaše delo ne spreminja sveta na bolje Če bi radi, a tega z delom ne počnete, se pravi spreminjali sveta na bolje, potem zapravljate svoj čas ali samo slabšate zadeve.

Se preveč pritožujete Če ste po naravi optimistična in pozitivna naravnana oseba in opažate, da se zadnje čase preveč pritožujete o svojem delu, je to dobra indikacija, da to ni prava služba za vas.

Postalo vam je dolgčas Če so objave na družabnih omrežjih in brskanje po spletu edina zadeva, ki vas varuje pred padcem v dolgčas, je čas za iskanje novih izzivov.

Sanjate, da vašega šefa ni več Najprej se začne kot misel. Ta misel se potem kot strup razširi po žilah in zastrupi vaše misli ter vpliva na razpoloženje v pisarni. Če preveč mislite na to, da bi bilo bolje, da nekoga ne bi bilo več, je mogoče čas za odhod, saj bodo vaše negativne misli postale vedno bolj intenzivne in prevladujoče.

Življenje je prekratko in predragoceno, da bi ga zapravili v službi, ki je ne marate. Če tudi je svet strašljiv in velik, še ne pomeni, da ne smete poskusiti, četudi vas je strah. Če se počutite nesrečno in neprijetno, potem resno poglejte v svoje življenje in vašo službo in se odločite, ali je že čas za ukrepanje.

Ne spreglejte