Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
25. 2. 2011,
7.31

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Petek, 25. 2. 2011, 7.31

8 let

Zbogom, nedolžnost!

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Izguba nedolžnosti ostaja večno vznemirljivo vprašanje, na katerega si vsak poskuša odgovoriti po svoje. Radovedni? Preberite si spodnje vrstice.

Kdaj? Statistično gledano, večina ljudi izgubi nedolžnost okoli svojega 16. leta, kar pa še ne pomeni, da je to prava starost za posameznika. Nekateri dozorijo prej, drugi pozneje, ni pravila, vsak pa naj bi seksal takrat, ko se za to počuti dovolj pripravljenega. To je osebna odločitev, brez prisile, pogojevanja, izsiljevanja. Pari, ki se o tem pogovarjajo, veliko naredijo za svojo radovednost in za svoje dvome, pa tudi drug za drugega. Poleg tega ni pravila, koliko časa mora zveza obstajati, če sploh, preden izgubite nedolžnost. Teden, mesec, dva? Fantje so navadno prej pripravljeni in zagreti, dekleta si raje vzamejo čas, tako in tako pa vsak par najde svoj jezik. S kom? Skoraj vsa dekleta si izgubo nedolžnosti predstavljajo kot nekaj velikega in romantičnega, kot dejanje, povezano z ljubeznijo, medtem ko so fantje manj izbirčni in ne vztrajajo nujno pri ljubezni, dovolj je naklonjenost. Dejstvo je, da je prva seksualna izkušnja s stalnim partnerjem nekaj čisto drugega od bežnega poznanstva, med drugim tudi zato, ker skoraj zmeraj pelje naprej v raziskovanje spolnosti, česar bežna poznanstva ravno ne obljubljajo. S komerkoli se zgodi, je lepo in prav, da ste za to dovolj zreli in odgovorni.

Kako?

Preden se dotaknemo drznih seksualnih položajev, pomislimo na varen seks. Kondom je nadvse priporočljiv pri preprečevanju nosečnosti in prenašanju spolno prenosljivih bolezni, monogamni pari, ki si ne želijo nosečnosti, pa naj izberejo vrsto kontracepcije, ki jim najbolj ustreza. Z drznimi seksualnimi položaji med prvim seksom pa je tako, da lahko pričakujete nepričakovano. Niste v filmu za odrasle, kjer vsi vse obvladajo, nobene potrebe ni, da zaigrate frajerja ali orgazem. Bodite, kar ste, stvari bodo šle na bolje.

Alkohol in droge Izguba nedolžnosti ni takšna drama, da bi si jo morali olajšati s pijačo ali drogo. Po nekaj kozarčkih in še čem boste verjetno res bolj sproščeni, lahko pa počnete tudi stvari, ki jih sicer ne bi, in naslednjega jutra obžalujete posledice. Samozavest raje poiščite v trdnem in ljubečem odnosu, kjer boste lahko sprostili tudi vso svojo seksualnost.

Ne spreglejte