Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
16. 6. 2011,
13.12

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Četrtek, 16. 6. 2011, 13.12

8 let

Zakaj ženske hlinijo orgazem?

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Številne raziskave po celem svetu dokazujejo, da ženske v postelji pogosto "lažejo". Hlinjenje orgazma je priljubljeno kar pri 60 odstotkih žensk. Kako odkriti, da se ženska pretvarja?

Več kot polovica žensk v postelji laže in se pretvarja. Dejstvo, ki ga dokazujejo številne raziskave, a glavno vprašanje ostaja: zakaj se ženske pretvarjajo? Kakšen je njihov cilj? Razlogov za hlinjenje orgazma je veliko, iščemo jih lahko v pritiskih družbe, ki v vsaki ženski reviji propagira žensko "orgazmiranje" na različne načine, v pričakovanju in pritisku partnerjev ter ne nazadnje v kompleksni osebnosti vsake ženske. 1. Osebne stiske Slaba samopodoba, depresija in anksioznost so samo nekateri dejavniki, ki vplivajo na žensko doživljanje orgazma. Pritiski družbe pa po drugi strani od vsake sodobne ženske pričakujejo, da je svojemu ljubimcu enakopravna tudi v postelji. Da je kos njegovim potrebam in obvlada svoje ter da pri seksu doživi vsaj en dober orgazem. In prav pod tem pritiskom in sramu ter skorajšnjem obupu, ker ji ne uspe, se ženska raje zateče k izhodni rešitvi in si svoj orgazem preprosto izmisli.

2. Težave v partnerstvu

Pritiski partnerja so pri tako intimnem občevanju, kot je seks, lahko zelo močni in uničujoči. Prav partner je lahko glavni razlog, da se ženske zatekajo k pretvarjanju. In kakšne so ti razlogi?

- Želim, da čim prej neha: zelo slab razlog, ki ga uporabljajo tiste ženske, ki jim v prvi vrsti sploh ni do seksa, kaj šele, da bi se potrudile in v njem tudi uživale. - Vzburjata naju različne stvari: on je čisto "napaljen" ob nekaterih spolnih igricah ali položajih, medtem ko ona ob tem ostaja popolnoma indiferentna. A ko zaspi, si da "duška" sama, saj ona dobro ve, kako priti v višave. Pa četudi sama. - Je prehiter: da bi dosegla svoj vrhunec, ženska potrebuje veliko več časa kot moški, v povprečju od 10 do 20 minut. In če ve, da bo on v resnici končal že po nekaj minutah, bo tudi ona svojega najraje hlinila. V nasprotnem primeru bi mu morala potem še razlagati, zakaj ji ne uspe in bi ga po možnosti s tem spravila še v zadrego.

Večina težav, ki spodbujajo hlinjenje, so zelo hitro rešljive. Pravzaprav je lahko rešitev že odkrit pogovor in predvsem obojestranska želja in volja po boljšem in kakovostnejšem spolnem odnosu.

Ne spreglejte