SiolNET. Trendi Odnosi
4

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Zakaj ste še vedno samski

4

termometer

Se bojite besedne zveze samska ženska? Potem je zadnji čas, da storite nekaj, da boste postali ženska v zvezi. Razkrivamo vam, zakaj je največ žensk samskih.

"Ženske se velikokrat bojijo, da bodo ostale same, in prav to je razlog, da so samske. Gre za paradoks, v katerem sami sebe silimo k tistemu, česar se bojimo," trdi Elizabeth Evans, psihologinja z instituta za psihologijo v Londonu, zdravnica, ki se že vrsto let srečuje s psihičnimi težavami in posledicami slabih ljubezenskih zvez. "Ključno je, da ljudje ugotovimo, kje delamo napake, da se iz njih naučimo živeti drugače," še poudarja Evansova, ki je naštela tudi nekaj najbolj očitnih razlogov, zakaj ste še vedno samski.

Če se bojite zavrnitve, ne boste nikoli mogli stopiti v novo zvezo. Prepustite se toku, dovolj ste stari in izkušeni, da veste, kdaj se morate umakniti, oziroma da znate prenesti zavrnitev.

Delate se nedostopno, čeprav skrivoma hrepenite po ljubezni, objemu, medčloveški toplini. Ponavadi si za manj očitno hrepenenje omislite domačega ljubljenčka in mu posvečate čezmerno pozornost.

Postavili ste si previsoke standarde. Georgea Clooneyja je že ujela Amal Alamuddin, zato boste morali stopiti na realna tla in dojeti, da princev ni. Sploh ne tistih na belih konjih.

Še vedno ste odvisni od svojega bivšega oziroma še vedno mislite nanj. Moški to čutijo in se temu primerno obnašajo do vas. Zakaj bi vas imeli v svojem življenju, če s tem "dobijo" še enega moškega – vašega bivšega.

O sebi imate slabo podobo. Zelo boleče za moškega je ob sebi gledati lepo žensko, ki jo imaš rad, pa ima o sebi slabo podobo in se premalo ceni. Opustite idejo o tem, da ste manjvredni, in zasijte v polnem sijaju.

Če imate težave s tem, da ste v zvezi, potem to pomeni, da niste navajeni na obveznosti in da se težko prilagajate. Vse prej kot človek za resno zvezo.

Če cenite svojo neodvisnost in samostojnost, jo cenimo tudi mi. A delček tega boste, če boste želeli imeti zvezo na daljši rok, morali žrtvovati. Težko boste pričakovali, da vam bo nekdo predal srce, če ne boste ponudili nič v zameno.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin