SiolNET. Trendi Odnosi
2

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Zakaj je dobro spati gol?

2

termometer

Če bi se zavedali vseh prednosti spanja brez pižame, med drugim boljše hormonsko ravnovesje in boljše spolno življenje, bi se verjetno pogosteje odločali za golo spanje.

Poiskali smo nekaj prednosti spanja brez oblačil, da spreobrnemo vse tiste, ki še vedno spite zelo oblečeni in pokriti s pretežkimi odejami. Po raziskavah sodeč namreč še vedno velika večina ljudi spi oblečenih.

Dobro za zdravo vagino Jennifer Landa, avtorica knjige The sex drive solution for women (Reševanje libida pri ženskah), meni, da je spanje brez pižame bolj zdravo za intimne dele. V toplem in vlažnem okolju se namreč ustvarjajo idealne razmere za rast in razvoj glivic, če spite goli, so okužbe z njimi zaradi neprestanega pretoka zraka manj verjetne. "Ponoči naj se vaši intimni deli 'zračijo'," pravi.

Za boljši seks Jennifer Landa dodaja, da je spanje brez pižame dobro za intimne odnose, saj se s pomočjo dotikanja kože izloča hormon za dobro počutje, oksitocin. "Spanje brez pižam spodbuja seksi razmerje," dodaja Landova. Počutili se boste bolj sproščene in bolj pripravljene za intimne odnose. Poleg tega hormon oksitocin preprečuje stres in depresijo ter zmanjšuje krvni tlak.

Počutili se boste bolj samozavestne Spanje brez oblačil je dober občutek in Landova dodaja: "Uživanje v mehki posteljnini in hladnem zraku je lahko zelo seksi. In če se počutite seksi, se posledično počutite tudi bolj samozavestno."

Bolje boste spali "Bolj zdravo je spati v hladnejšem okolju," pravi Lisa Shives iz ameriške organizacije National Sleep Foundation. "Med spanjem telesna temperatura postopoma upada, kar je naravna težnja telesa, s preveč toplimi odejami pa lahko ta proces motite." Če boste spali goli, boste telesu pomagali, da ostane pri nižjih temperaturah.

Počasneje se boste starali Mogoče se sliši čudno, ampak če ste oblečeni, je vaše telo stalno toplo, kar preprečuje sproščanje rastnega hormona, ki čarobno popravlja našo kožo. Če vas ponoči skorajda malce zebe, se sprošča pravi hormon za glajenje gub. Natasha Turner, ki je napisala knjigo The Hormone Diet (Hormonska dieta), je pojasnila, da si edino tako lahko na hitro povrnete zdravo in sijočo kožo ter lase.

Znižuje raven kortizola in topi obloge na trebuhu Spanje brez oblačil je ponavadi bolj mirno, kar vodi v zmanjšanje ravni stresnega hormona kortizola, raven energije in občutek lakote pa bosta ostala pod nadzorom. Ko je vaš spanec moten, je raven kortizola visoka, zaradi česar je bolj verjetno, da se boste zbudili lačni in željni nezdrave hrane.

Visoka raven kortizola slabi imunski sistem, viša krvni tlak in holesterol, povečuje apetit, znižuje libido in povečuje težnjo po sladkorju in ogljikovih hidratih. Vodi pa tudi k drugim hormonskim neravnovesjem in zdravstvenim razmeram, vključno s PMS, neplodnostjo in boleznimi ščitnice.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin