SiolNET. Trendi Odnosi
0,75

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Večina zvez se danes konča z ignoriranjem

0,75

termometer

Večina zvez se danes konča z ignoriranjem
Foto: Thinkstock

Medtem ko so se nekaj časa številni bali, da jih bodo partnerji ali partnerice zapustili prek kratkega sporočila, se danes bojijo, da ne bo nobenega sporočila več.

Spletna stran za zmenkarije PlentyofFish je svoje uporabnike in uporabnice v ZDA in Kanadi vprašala, kako se končajo njihove zveze.

Na vprašanje je odgovorilo 800 uporabnikov in uporabnic, starih med 18 in 33, skoraj 80 odstotkov pa jih je odgovorilo, da se zveze končajo tako, da izzvenijo.

Kdo bo prvi nehal klicati?

To pomeni, da eden v paru začne ignorirati drugega, torej da neha klicati, pošiljati sporočila in se na druge načine odzivati na komunikacijo.

V angleško govorečem svetu temu pravijo "ghosting", tovrsten način prekinjanja zvez pa je očitno že prevladal nad poslovilnimi SMS-i in elektronsko pošto.

Strah pred tem, da bi zamudili kaj boljšega

Tovrstno prekinjanje je seveda značilno predvsem za zveze, ki so še v fazi zmenkarij, ko je kaj takega še mogoče. S tem, ko se osebi, ki hodita na zmenke, ne poslovita uradno, si pustita nekaj prostora tudi zato, da zmenke čez čas nadaljujeta, ali pa da vmes najdeta koga novega.

Po mnenju udeleženk in udeležencev raziskave gre pri postopnem prekinjanju odnosov namreč tudi za strah pred tem, da bi med obiskovanjem zmenkov z eno osebo zamudili kakšno boljšo priložnost. 15 odstotkov vprašanih je povedalo, da so se v enem večeru dogovorili za več kot en zmenek.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

delitve: 1
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin