Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
17. 12. 2013,
14.03

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

seks denar uspeh

Torek, 17. 12. 2013, 14.03

8 let

Več seksa prinaša več denarja

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Raziskava univerze v Cambridgeu je pokazala, da so ljudje, ki pogosto seksajo, bolj samozavestni, imajo boljšo samopodobo, zato so bolj kreativni pri delu in posledično bogatejši.

Plača ljudi, ki seksajo več kot štirikrat na teden, je pet odstotkov višja od plače ljudi, ki niso tako seksualno aktivni: "Ljudje morajo ljubiti in biti ljubljeni. Če tega ne občutijo, postanejo tesnobni, osamljeni in depresivni, kar zelo slabo vpliva na njihovo zasebno in poslovno življenje," pojasnjuje rezultate Nick Drydakis, ki je vodil raziskavo.

V njej je sodelovalo 7500 ljudi, starih od 26 do 50 let, še preden pa so odgovarjali na vprašanja o spolnosti, so odgovarjali tudi na vprašanja o zdravju. Zanimivo je, da so ljudje, ki niso bili v vrhunski formi, a so seksali več kot štirikrat tedensko, zaslužili več denarja kot tisti, ki so bili v boljši kondiciji in so seksali bolj poredko. Ljudje, ki sploh ne seksajo, pa glede na raziskavo zaslužijo tri odstotke manj kot tisti, ki imajo redne spolne odnose.

Rešitev je štirikrat tedensko? Vodja raziskave Drydakis vseeno meni, da ne in da zgolj več seksa ne pomeni več denarja, ampak da gre za proces: "Pogosti spolni odnosi dajejo človeku občutek samozavesti, samospoštovanja in zadovoljstva, zato so ti ljudje zanesljivi, produktivni in kreativni pri delu." Anketiranci so odgovarjali tudi na vprašanje, koliko so zadovoljni s svojim življenjem, pri čemer je bil glavni dejavnik ravno seks. Če je oseba zadovoljna s svojim spolnim življenjem, se to zanesljivo pozna pri delu, velja pa tudi obratno: če je nekdo uspešen pri delu, izžareva samozavestno energijo, zato je zelo privlačen spolni partner, s katerim si želimo večkrat seksati.

Kako se boste odločili vi? Seks štirikrat na teden in več denarja je lepa kombinacija, se vam ne zdi?

Ne spreglejte