Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
22. 5. 2013,
18.42

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

poroka

Sreda, 22. 5. 2013, 18.42

8 let

Svate izbirajta preudarno

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Ko se par začne pogovarjati o poroki, je ena izmed prvih stvari na seznamu opravil, koga povabiti in koga ne. Včasih je merilo za povabilo sorodstvo, prijateljstvo, včasih pa povabimo tudi sodelavce.

Preden se sploh začneta pogovarjati o svatih, se morata najprej glede na vajine želje in finančno stanje odločiti, ali bo poroka nekoliko bolj razkošna ali bolj intimna, le v krogu najbližjih – od tega je namreč odvisno število povabljencev. Seveda imata obe vrsti poroke svoje prednosti, a najpomembnejše je, da se bosta med svati dobro počutila.

Če sta v dilemi, koga povabiti, ali če je število preseglo magično številko 100, na uradni del povabita nekoliko večji krog sorodnikov in znancev, medtem ko za zabavo seznam ljudi nekoliko zožita.

Povabita tiste, ki jih želita imeti ob sebi Poročni dan je en in edini, zato ne vabite ljudi, ki v vašem življenju nimajo bistvenega pomena. Ne vabita zato, ker bo nekdo jezen, če ga ne boste povabili, ampak zato, ker ta dan želite deliti z njim. Ne ozirajte se na mnenja drugih, saj so pomembni le vajino mnenje in vajini občutki.

Težava se lahko pojavi, kadar so stari ločeni in v slabih odnosih ali pa so sorodniki sprti. Tukaj je, če si osebe res želite imeti ob sebi, rešitev sedežni red.

In če je seznam povabljencev predolg? Velikokrat se zgodi, da se, ko seznam svatov prelijeta na papir, ta iz omejenega števila 60 poveča na 80 ali pa še več povabljenih. Običajno je to predvsem pri parih, ki ima zelo široko sorodstvo, veliko tet, stricev, sestričen in bratrancev, s katerimi se že dolgo niso videli. Tukaj je odločitev spet v vajinih rokah. Ali bosta povabila ljudi, ki jih želita imeti ob sebi, ali pa ljudi, za katere je prav, da jih povabita.

Otroci: da ali ne? Pogosto smo v dilemi, predvsem na manjših porokah, ali nanjo povabiti tudi otroke. Ko se odločata, upoštevajta predvsem njihovo starost, saj znajo biti kar zahtevni. Seveda pa so otroci vsekakor zanimiva popestritev poročnega dne.

Ne pozabita na sedežni red Če boste že vnaprej vse načrtovala, bosta imela na dan poroke veliko manj skrbi in nevšečnosti. Poleg tega pa je sedežni red priporočljiv, saj boste tako lahko sama določala, kje bo kdo sedel. S tem se bosta morda izognili tudi neprijetnim položajem, da bodo za isto mizo sedeli ljudje, ki se med seboj ne poznajo ali pa so sprti.

Vseeno pa morata biti pri postavljanju sedežnega reda pozorna na nekaj pravil: ‒ svate prerazporedita tako, da so na eni strani nevestini, na drugi strani pa ženinovi, ‒ pri postavitvi upoštevajta poznanstva in seveda sorodstvene vezi, ‒ ženska običajno sedi na desni strani moškega.

Ob vsem tem pa ne pozabita, da je to vajin dan, zato ga naredita takega, da bo za vaju sanjski in nepozaben.

Ne spreglejte