Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
18. 1. 2014,
17.34

Osveženo pred

7 let, 12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

uspeh življenje moč Richard Branson

Sobota, 18. 1. 2014, 17.34

7 let, 12 mesecev

Stvari, ki jih uspešni nikoli ne naredijo

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Življenje nas lahko s svojimi presenečenji preizkuša ves čas, a samo močni in tisti, ki jim pravimo zmagovalci, skozi preizkušnje spoznavajo nove priložnosti.

Številne življenjske priložnosti so uspešni poslovneži, znanstveniki in v zgodovini celo vojskovodje spoznavali prav skozi preizkušnje, ki nam jih nosi življenje. In iz vsake se lahko naučimo veliko, še največ pa iz napak, ki jih naredijo drugi. Podjetnik, vizionar in milijonar Sir Richard Branson pravi, da mora človek vedno premisliti o tem, kaj tvoj nasprotnik nikoli nebi naredil, saj naj bi bila prav v takšnih, velikokrat drznih potezah, skrita formula za uspeh. Mi smo, da bi vam pomagali k pravilnim odločitvam, zbrali nekaj dejstev, ki jih uspešni nikoli nebi naredili ali spregledali.

Borba s preteklostjo Nikoli se ne borite s preteklostjo. Takšne osebne borbe največkrat izčrpajo človeka, obenem pa mu onemogočajo jasen in popoln pogled v sedanjost in prihodnost. Močni in uspešni posamezniki so osredotočeni na tisto kar prihaja in se zavedajo svojih napak, zato v sedanjosti pazijo, da jih ne ponovijo, se pa z njimi ne ukvarjajo. Preteklost je izven našega nadzora, prihodnost pa je velikokrat tako zelo nemogoče napovedati kot vreme za prihodnji mesec.

Naj se drugi odločijo Če se drugi odločajo namesto vas potem resnično ne morete biti krivi za nobeno napako v vašem življenju. A po drugi strani tudi niste lokomotiva vlaka na katerem sedite, ampak le vagon, ki nemo sledi vodji. Če želite uspešno življenje morate sami sprejemati svoje odločitve. Resda boste tako lahko tudi sebe okrivili za svoje napake, a ko boste stali na vrhu boste lahko samo sebe tolkli po prsih in si priznali uspeh. Prelaganje odgovornosti na druge je prijetno in lahko, a na koncu bo spodletelo le vam.

Mnenja drugih niso pomembna Težko je prisluhniti tistim, ki nam govorijo, da delamo narobe, a le neumni verjamejo samo sebi. Četudi ste zelo uspešni v tem kar počnete verjemite, da obstajajo posamezniki, ki zanjo več od vas, ki imajo dobre ideje in le s poslušanjem le-teh boste dosegli še več. Mešanje različnih idej, novosti in sprejemanje mnenj drugih so poglavitne lastnosti dobrega vodje in največkrat tudi uspešnega poslovneža. Enako pa velja v življenju. Če znate sprejeti kuharski recept vaše mame, sprejmite še kritiko vašega partnerja.

V udobnosti sedanjega uspeha Največja napak, ki jo lahko naredimo, ko smo že poželi nekaj uspeha je, da se udobno namestimo in uživamo. Udobje je nevarno, uspešni podjetniki mu pravijo tudi črna luknja, saj človeka naredi lenega in velikokrat nepazljivega. In takrat se zgodijo najhujše stvari. Uživanje v udobju brez novih ciljev je odrekanje življenju.

Ljubosumni na tuj uspeh Ko uspe tistim okoli vas morate biti na njih ponosni, se z njimi veseliti in z njimi deliti uspeh, ki so ga dosegli. Biti ljubosumen na druge, ko jim uspe ali ko dosežejo nek cilj je ne le otročje, ampak tudi ubija upanje v vas. Če lahko uspe drugim, lahko uspe tudi vam in čas je, da namesto ljubosumja raje pokažete svojo moč in se sami podate po stopnicah svojega uspeha.

Razmišljanje o neuspehu Če bi v starem Egiptu razmišljali o tem, da jim morda ne bo uspelo, bi verjetno danes ne imeli piramid. Naše misli ves čas nadzirajo dojemanje našega sveta in obenem tudi dojemanje našega uspeha. Uspešni ljudje razumejo, da je v vsakem koraku življenja nekaj tveganja, a vseeno tvegajo brez razmišljanja o tem, kaj bo, če bo in če ne bo in če čebula nebi imela če. Uspeh uspešnih je ravno v tem, da znajo razmišljati obratno, pozitivno in da si ne dovolijo, da bi jim strah zameglil razum.

Ugodimo vsem Dobro opravljeno delo je dobro opravljeno delo. Dobro kosilo je dobro kosilo. O tem nimamo kaj govoriti. In če nekaj naredimo dobro, se tega zavedamo in nekomu to ni všeč, je čas, da se ta nekdo sprijazni s svojimi težavami sam. Vedno ne bomo ugajali vsem, daleč od tega, da je to mogoče, a lahko ugajamo tistim, ki nam nekaj pomenijo in to bi nam moralo biti več kot dovolj. Nikoli ne bomo zadovoljili vseh, lahko pa naredimo vse za to, da bomo vsako stvar naredili najbolje kot znamo.

Puške se ne meče v koruzo Največja slabost človeštva je obup. Ko obupamo največkrat vržemo puško v koruzo in odkorakamo proč. In prav takrat pridejo na vrsto uspešni in močni posamezniki, ki znajo prestopiti mejo slabega in velikokrat iz takšnih situacij potegnejo najboljše. Kot rečeno, preizkušnje so v življenju zato, da se z njimi dokažemo in stopimo naprej močnejši. Ko vas prime, da bi obupali, takrat zgrabite še močenje in znašli se boste v družbi uspešnih ljudi, ki jih občuduje večina. Ponavljanje napak

Uvodoma smo zapisali, da je zgodovina za nami in da je ne moremo spremeniti. Če pa se iz nje učimo pa vemo, da ne smemo ponoviti napak, ki smo jih naredili ali tistih, ki so jih naredili drugi. Osel, tak opravijo, gre le enkrat na led. Če napako ponovite enkrat je morda to možno spregledati, a če jo večkrat potem za vaša dejanja ni opravičil in tako bodo na vas gledali tudi drugi, lahko pa se zgodi, da vam bodo celo svetovali, da prenehate piti. Zakaj? Ponavljanje istih napak in s tem škodovanje sebi lahko pomeni le, da ste neumni kot noč ali pod vplivom alkohola.

Zavračanje pomoči Zavračanje pomoči, ki nam jo nudi druga oseba, je verjetno eno najbolj značilnih dejanj slabičev. Če ti nekdo želi pomagati to pomeni, da imamo ob sebi ljudi, ki jim je mar za naše dobro. In zavračanje takšnih dejanj lahko pomeni, da boste kakšno dobro priložnost izpustili, čeprav vam je bila servirana na pladnju. Dva sta močnejša kot eden in s pomočjo drugih oseb lahko tudi vi dosežete svoje cilje. Če vam nekdo želi pomagati mu dovolite, da vam pomaga, užite se od njih in spoznajte njihove dobre lastnosti. To je ena od najboljših lastnosti uspešnih ljudi.

Ne spreglejte