Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
21. 7. 2013,
9.38

Osveženo pred

7 let, 12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

moški ljubezen ljubezen odnosi

Nedelja, 21. 7. 2013, 9.38

7 let, 12 mesecev

Ste edina ljubezen svojega moškega?

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Ni treba, da so vaša konkurenca druge ženske, moški imajo tudi druge svoje "ljubezni", s katerimi ga je treba znati deliti.

Šport Zahtevati od moškega, da se odreče svojemu najljubšemu športu, pa tudi če ga spremlja zgolj po televiziji, je skoraj tako, kot bi od nekoga zahtevali, naj spremeni svojo vero. Šport moškim pomeni več, kot so ženske običajno pripravljene razumeti, potrebujejo ga zaradi druženja in tekmovanja, s katerim izražajo svojo moškost. Čas, ki ga preživi ob športnih aktivnostih ali gledanju tekem, pač izkoristite zase in za druženje s svojimi prijateljicami, namesto da slabe volje čakate, kdaj se bo spomnil na vas.

Prijatelji Moški imajo naravno potrebo, da se družijo s svojimi moškimi prijatelji, to je del njihove identitete, zato mu ne postavljate pravil, kdaj in kako se lahko druži z njimi oziroma naj bo to stvar skupnega dogovora, sicer bo to vir večnih prepirov. Potrudite se sprejeti njegovo družbo, nikar pa se vsiljivo ne vključujte – če imajo fantje petkov večer rezerviran zase, ne silite zraven, ampak si poiščite svojo zabavo. Če pa vam njegova družba ni všeč oziroma z njegovimi prijatelji ne morete najti skupnega jezika, ni potrebe, da jim poskušate ugajati, lahko pa se potrudite in jih vljudno "prenašate", kadar tako nanese. Zapomnite si, da vas kritiziranje njegovih prijateljev ne bo pripeljalo nikamor, tudi če imate prav! Morda je še najpomembneje, da je čas, ki ga preživita skupaj, enako ali še bolj kakovosten kot tisti, ki ga on preživlja s prijatelji, in to je vaša priložnost, da mu vedno znova dokažete, da ste prav vi lahko njegova najboljša družba.

Mama No, pa smo tu. Hoteli ali ne, so mame pogosto vaše največje tekmice, za kar običajno poskrbijo kar same z velikim vplivom, ki ga imajo na svojega sina. Lahko je reči, da se z njo ne prepirajte ali da se z njim ne prepirajte o njej, težje pa je to storiti, vendar pa boste po miroljubni poti zagotovo dosegli več kot z "vojno". Saj veste, kako pravijo: "Če sovražnika ne moreš premagati, se mu pridruži." Za začetek se spoglejte z dejstvom, da se vaša tašča verjetno počuti še bolj ogrožena zaradi vas, nato pa jo vključite v svoje načrte – pojdite kdaj z njo na kavo ali na tržnico, naučite jo uporabljati internet, peljite jo na izlet. Sliši se nemogoče, a dajte si priložnost, ker jo boste tako prepričali, da niste oseba, ki bi bila ovira med njo in njenim sinom. Poleg tega je to edini način, da vam izda recept za najljubšo jed vašega moža in da se kdaj postavi na vašo stran namesto na njegovo in ga strese iz hlač.

Služba Če imate doma moškega, ki preprosto ne zna nehati delati, tudi ko je službe konec, se morate svoje tekmice lotiti na dva načina. Najprej se pozanimajte o ljudeh, s katerimi dela, obsegu njegovega dela, njegovem nadrejenem in podobnem, da si boste lahko ustvarili podobo njegovega delovnega dne, predvsem pa mu lažje pomagali, ko bo pod stresom. Ko to osvojite, začnite načrtovati skupne aktivnosti in ga po potrebi naučite, da obstaja tudi kategorija prosti čas, ki naj ga začne preživljati z vami namesto v službi oziroma ga naučite, kako naj se od službe odklopi. Vztrajno mu namigujte, da v življenju obstaja veliko več kot samo delo, na primer vi.

Ne spreglejte