SiolNET. Trendi Odnosi
1

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Šminko na ovratniku nasledil Facebook

1

termometer

 | Foto:
V dobrih starih časih je moral biti moški precejšen "bumbar", da ga je ženska ujela pri nezvestobi, saj je morala odkriti njene fizične dokaze.

Največkrat je bila to, vsaj pregovorno, šminka na ovratniku.

Zdaj pa nevarnosti prežijo vsepovsod. Paziti moraš na e-pošto, na sporočila, ki jih pošilja z mobitela, na zveze, ki jih je vzpostavil prek internetnih socialnih omrežij in tako naprej. Ne samo moški, tudi ženske so z odprtimi rokami sprejele priložnosti, ki jih ponuja "razvoj".

V ZDA ugotavljajo, da je nova šminka postal Facebook, ki mu pravijo uničevalec zakonov številka ena. V že petino ameriških ločitev je tako ali drugače vpleten Facebook. Že 80 odstotkov odvetnikov pri dokazovanju nezvestobe uporablja dogajanje na internetnih socialnih omrežjih. Daleč največji krivec je prav Facebook (s 66 odstotki), na drugem mestu je MySpace (s 15 odstotki), vse bolj pa se na tem področju "uveljavlja" tudi Twitter (s 5 odstotki). Že zapeljiva sporočila in fotografije postajajo materialni dokaz za "nerazumno vedenje" zakonskega partnerja ali "nezdružljive razlike", ki so dovolj za to, da zakonec zahteva ločitev. V Veliki Britaniji ni tako hudo – afere na Facebooku so krive za 20 odstotkov ločitev. Največ je "prepovedanih" seks pogovorov. Eva Longoria naj bi se odločila za ločitev ne samo zaradi seks sporočil, ki jih je našla na mobitelu moža Tonyja Parkerja, ampak tudi zato, ker je odkrila, da je z ljubico ostajal v stiku prek Facebooka.

Začelo se je že pred Facebookom, s tako imenovano spletno stranjo Friends Reunited, ki naj bi povezala stare prijatelje. Mnoge je povezala do konca, pa naj so bile to nekdanje ljubezni, neizživete ali skrivne ljubezni. Na kratko: digitalna tehnologija je dramatično olajšala in povečala nezvestobo. Bolj arhaično bi rekli: kurbarijo. Težava pa ni digitalna, ampak stvarna, v zakonih in razmerjih. In v – priznajmo si! – monogamiji, za katero se je treba zelo truditi. Najbolj v postelji. Prav tam pa najbolj škriplje ...

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin