Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
31. 8. 2014,
12.07

Osveženo pred

4 leta, 8 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

šola prvi šolski dan prvošolec šolarji

Nedelja, 31. 8. 2014, 12.07

4 leta, 8 mesecev

Simpatične ideje za nepozaben prvi šolski dan

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Letos bo v Sloveniji šolski prag prvič prestopilo več kot 20 tisoč prvošolcev. Kot kaže, bo njihov prvi šolski dan deževen, a lahko ga polepšate s pomočjo naših idej.

Deževen ponedeljek? Nič zato! Šolarčki bodo na prvi šolski dan potrebovali dežnik, saj bo ponedeljek povečini oblačen in deževen. Da jim slabo vreme ne bo pokvarilo navdušenja, že zvečer skupaj pripravite dežnik ali pelerino, morda pa tudi dodatne nogavičke. V šoli se bodo otroci tako ali tako preobuli v copate.

Najboljši zajtrk Po počitniških dnevih je pred najmlajšimi nova dnevna rutina. Zbudite jih dovolj zgodaj, da se bodo lahko v miru pripravili na odhod: se umili, preoblekli in pozajtrkovali. Naj bo prvi zajtrk v otrokovi šolski karieri še posebej slasten.

Obvezna fotografija na prvi šolski dan Prvi šolski dan obeležite s fotografijo malega šolarja. Ta bo lep spomin, lahko pa fotografiranje postane tudi tradicija, s katero boste lahko ponosno opazovali, kako je šolarček odrasel v šolarja. Pripravite lahko tudi napis, ki ga nato z leti spreminjate. Nekaj idej: grem v 1. razred, moj prvi šolski dan, prvič grem v šolo …

Piknik ob novem šolskem letu Če se šolarji prvega šolskega dneva ne veselijo preveč, lahko vzdušje popravite z nedeljskim praznovanjem novega šolskega leta. Specite tortico ali pico, namesto tipičnega nedeljskega kosila pripravite piknik, morda majhna darilca in pustite otrokom, da uživajo v zadnjem počitniškem dnevu.

Intervju Posnemite intervju. Prelevite se v vlogo novinarja in pripravite prispevek o svojem šolarju. Članek opremite s fotografijami, lahko pa intervju tudi posnamete. Čez nekaj let bo to lep spomin.

Ideje za "novinarska" vprašanja: Koliko si star/a in v kateri razred greš? Kdo je tvoj najboljši prijatelj? Katera je tvoja najljubša risanka, knjiga, igra? Kaj si želiš postati, ko boš velik/a?

Šolska dobra vila Z zobnimi miškami otrokom pomagamo premagati strah pred izgubo zobka, šolska vila pa lahko pripomore k temu, da se bodo otroci prvega šolskega dne še bolj veselili. Dobra vila naj drobno darilce (slikanico, plakat, novo jopico …) prinese čez noč, da bodo najmlajši iz postelje skočili polni pričakovanja.

Ne spreglejte