SiolNET. Trendi Odnosi
4

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Seksi statistika

4

termometer

 | Foto:
Čeprav kakovosti svojega spolnega življenja ne morete izmeriti v številkah, lahko vsaj za zabavo malce primerjate številke in ugotovite, kako uspešna je vaša statistika v postelji.

Izsledke raziskave smo povzeli po študiji dr. Kernerja, ameriškega strokovnjaka za spolnost in intimne odnose.

Ali spite sami? Dvanajst odstotkov zakoncev spi ločeno in čeprav to zveni neromantično, se v resnici lahko izkaže za zelo zdravo potezo, saj jih ne moti partner, ki smrči ali ponoči vstaja, pride v posteljo pozneje in pred spanjem še malo prebere. Kljub temu pa je treba poskrbeti za prostor in čas, kjer sta s partnerjem lahko intimna, in to je najlažje storiti, če spita skupaj. Pari, ki ne spijo skupaj, so tudi bolj nagnjeni nezvestobi, saj imajo občutek nepovezanosti in zapostavljenosti.

Ali seksate z namenom? Štiriinosemdeset odstotkov žensk priznava, da spijo s svojim moškim tudi zato, da jim pomaga okoli hiše. Presenečeni? Dr. Kerner pravi, da malo neškodljivega podkupovanja v odnosu ne škodi, saj so ženske navadno preobremenjene z gospodinjskimi opravili, poleg tega pa jih spolnost bolj privlači, ko je vse v hiši na svojem mestu, torej ... Moški, zagrabite za sesalec in obesite perilo!

Kolikokrat na leto je dovolj? Dr. Kerner trdi, da ni točne številke, ki bi ljudem zapovedovala, kako pogosto naj seksajo, v povprečju pa običajni moški ali ženska seksata približno 100-krat letno. Vendar če si določimo, da bomo seksali enkrat tedensko, bomo slej ko prej seksali večkrat, saj smo na splošno bolj vzburjeni in dovzetni za spolnost. Ženskam, ki seksajo vsaj enkrat tedensko, naraste količina testosterona v krvi, kar lahko pomeni več živahne pohotnosti. Seks "dela" seks, zato ne čakajte, da vam ga kdo ponudi, bodite samoiniciativni!

Koliko časa traja predigra? Običajno pari za predigro porabijo 20 minut, kar je za nekatere veliko, za druge pa spet premalo. Ženske običajno uživajo v daljši predigri, saj potrebujejo nekoliko dalj časa, da se vzburijo, zato je zanje predigra še posebej pomembna in velikokrat po njej sodijo kakovost spolnega odnosa, morda celo spolnega življenja. Zanje pod predigro spada tudi govorjenje o seksu in zapeljive besede, ki dosežejo svoj namen, torej – več kot je predigre, boljši je seks.

Ali doživite orgazem? Pozor: kar 48 odstotkov žensk priznava, da je vsaj enkrat v življenju zaigralo orgazem, kar na dolgi rok ne pomeni nič dobrega, saj tako prikrivajo resnične težave v spolnosti, o katerih bi se morale s partnerjem pogovoriti. Po dr. Kernerju hlinjenje orgazma ustvarja napetost v odnosu, naraščanje jeze in zavračanja partnerja, kar se lahko konča tudi z ločitvijo. Bolje kot igranje orgazma je spolni odnos, v katerem ženski ni treba doživeti orgazma, da bi se oba s partnerjem počutila zadovoljene, lahko pa se o tem odprto pogovarjata. Mimogrede – moški v povprečju doživijo orgazem še enkrat bolj pogosto kot ženke, okoli 80 odstotkov s tem nikoli nima težav.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin