SiolNET. Trendi Odnosi
3

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Seksajte ekološko

3

termometer

Ne, to ne pomeni, da začnite varčevati pri količini seksa, ampak da si ga naredite bolj zelenega ter tako pomagate tudi naravi.

Ugasnite luči

Varčevanje z električno energijo je zelena poteza, na katero nas opozarjajo od malih nog. "Ugasni luč za seboj!" je stavek, ki ga poznamo vsi. Zakaj ne bi združili prijetnega s koristnim in se ljubili v temi oziroma brez električnih luči? Seksi je, skrivnostno, nikomur ni nerodno, pa še prihranili ste nekaj evrov. Si predstavljate, koliko evrov prihranite, če v temi seksate vsako noč?

Odpovejte se plastiki

Če se radi poigrate z erotičnimi pripomočki, mogoče že veste, da so narejeni (tudi) iz plastike, ki se ne reciklira, daje pa jim prepotrebno mehkobo, voljnost in občutek naravnosti. Morda pa ne veste, da so ti materiali rakotvorni in da je velikokrat sporno, kje pristanejo, seveda zaradi škodljive plastike. Nihče ne vztraja, da vržete stran svoj najljubši vibrator, morda pa bi počasi začeli razmišljati o erotičnih pripomočkih iz stekla ali jekla, ki jih je tudi lažje čistiti. Mimogrede – tudi lubrikanti so lahko naravnega izvora!

Pazite na rjuhe

Če zagovarjate kontracepcijo v obliki zunanjega izliva, s katerim preprečite, da bi semenčice zasedle nožnico, potem veste, da bodo semenčice vseeno nekje pristale. Včasih v kondomu, drugič na trebuhu, na dlaneh ali vsepovsod, njihovo zadnje pribežališče je pogosto tudi rjuha, včasih celo posteljnina, ki jo je potem treba oprati. Da bi se izognili nepotrebnim vsakodnevnim žehtam, vam svetujemo uporabo brisače, ki si jo lahko podložite, da ne umažete rjuhe, pa še roke si lahko obrišete vanjo.

Organska izbira

Ko smo že pri posteljnini, se dotaknimo še njenega izvora – ekološki osveščenci se ne valjajo po bombažu, če ni organski. Še bolj zagreti se odločajo za alternativne materiale, kot je konoplja, ženske pa pazijo tudi pri izbiri spodnjega perila, ki je zagotovo iz ekološko pridelanega bombaža, nosi pa se tudi svila.

Pod vodo v dvoje

Skupinsko prhanje je zabavno, seksi in ekološko početje, ki ima na vaše počutje lahko le dober učinek, poleg tega pa porabite manj vode, kot če bi se tuširali sami. Glede na to, da se bosta tako in tako skupaj umazala, naj skupna prha postane svojevrstna predigra.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin