Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
1. 4. 2012,
20.29

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Nedelja, 1. 4. 2012, 20.29

8 let

Sedem Facebook grehov

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Tokrat so moški sestavili lestvico sedmih grehov, ki jih ženske (niti moški) ne bi smele početi na najpriljubljenejšem socialnem omrežju.

1. Vohunjenje Ženske imajo vsesplošno navado, da se v želji po informacijah spremenijo v agetke CIA in raziskujejo profile moških, ki so jim všeč in profile žensk, ki bi lahko bile tem moškim všeč. Ženske iščejo fotografije, komentarje, videe in druge 'umazanije' iz preteklosti, ki bi lahko veljale kot dokaz za novo raziskavo. Moški odgovarjajo: ''Če bi imeli skrivnosti, za katere ne bi želeli, da izveste, jih ne bi objavljali na Facebook profilu!''

2. ''Duck face'' Fenomen fotografij, na katerih dekleta našobijo ustnice in tako dosežejo efekt račjih ustnic, je postal tarča posmeha na družbenih omrežjih. Kaj se je zgodilo z naravnim nasmehom?

3. Za kosilo … Verjetno vsem znan sindrom zasebno-javnih izjav, ki bi lahko ostale le zasebne. Kaj je nekdo jedel, koliko časa je spal, zakaj budilka ni zvonila, so stvari, ki morda zanimajo le en odstotek vseh vaših virtualnih prijateljev in vašo babico. Moški pravijo: ''Nikogar ne zanima s katerim lakom ste si lakirale nohte!''

4. Statusi o nekoristnih moških Verjetnost, da imate med prijatelji gorečo feministko, ki se neumorno bori za pravice žensk in neizmerno zatira moško populacijo, je neverjetno velika. Javno žaljenje moških je nezrelo in neprimerno za katerokoli življenjsko obdobje. Moški pravijo: ''Grozno ponižujoče za dekleta je, ko v svojem statusu udrihajo čez moške, ki naj bi bili svinje, lažnivci in prevaranti. Ne mečite nas v isti koš, vsaj ne na tako nezrel način – javno in pred svojimi 400 prijatelji.''

5. Album fotografij: Jaz, jaz in samo jaz Moškim (niti ženskam) ni povsem jasno, zakaj je potrebnih 300 skoraj identičnih fotografij ene in iste osebe v albumu, ki ga tako rade poimenujejo po pesmi zvezdnice Beyonce, s precej egocentričnim naslovom Me, Myself and I. Vse skupaj izpade precej egoistično in vase zagledano.

6. V zvezi Predčasno spreminjanje statusa zveze je za moške precej stresno, še posebej, če se o tem sploh še nista pogovorila. Enako velja za objavljanje fotografij na katerih sta skupaj in javno razglašanje o vajini skupni prihodnosti.

7. Osladna poplava srčkov Tudi Facebook omogoča komuniciranje med dvema osebama, ki ga vsem ostalim ni potrebno videti. Poplava osladnih sporočilc vsem na ogled se nekaterim ženskam mogoče zdi prikupna, moškim pa lahko močno slabi moškost, saj enaka sporočila vidijo tudi njihovi šaljivi prijatelji.

Takšni in drugačni Facebook grehi znajo biti ob prekomerni uporabi precej nadležni, da ne bo pomote pa velja omeniti, da se jih precej pogosto poslužujejo tudi nekateri moški. Nekateri od njih so lahko v majhnih količinah humorni in celo prikupni, konstantno uporabo vseh sedmih hkrati pa toplo odsvetujemo.

Ne spreglejte