Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
29. 7. 2014,
16.00

Osveženo pred

7 let, 12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

moški ženska partnerstvo

Torek, 29. 7. 2014, 16.00

7 let, 12 mesecev

Se zavedate, da ste v slabem razmerju?

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
V vsakem razmerju je ključno, da se zavedate, ali je dobro ali slabo. Sploh zadnje je zelo pomembno za vaše čustveno dobro počutje.

Živeti v slabem razmerju je uničujoče za oba partnerja, sploh pa je slabo razmerje slabo za vašo samopodobo. In če odštejemo vse slabe stvari, ki jih takšno razmerje prinaša, je dejstvo, da je slabo razmerje ena najhujših potrat časa. In kakšni so znaki, da ste v slabem razmerju?

Zaupanje Eden od znakov slabega razmerja je nezaupanje, ki se lahko pokaže v malih stvareh, kot so brskanje po telefonu ali e-poštnem nabiralniku, seveda pa nezaupanje lahko preraste tudi v veliko težavo, ko partnerja začneta drug od drugega zahtevati dokaze, s kom ste preživeli prosti čas.

Laži Laž ima kratke noge in če si boste še dolgo lagali, da so laži v razmerju nekaj povsem normalnega, potem boste potegnili kratko. Vsaka laž je vredna obsodbe in človek, ki je lagal enkrat, bo lagal vedno.

Prevara Prevara je ena najgrših stvari v zvezi. Ko se vam zgodi, potem veste, da je z vašo zvezo nedvomno vse narobe. Varanje je ponavadi dokaz, da je nekdo v zvezi izgubil zanimanje za partnerja. Tudi misli o varanju so velikokrat nevaren pokazatelj dogajanja za štirimi stenami oziroma slabega razmerja.

Nasilje Nasilje nad partnerjem je eden od nedvomnih znakov, da je razmerje nezdravo in da ga je treba končati. Pri tem mislimo tako na verbalno kot fizično nasilje. Pravilo "kdor se tepe, se ima rad", je daleč od resnice. Ne pozabite: obstaja tudi čustveno nasilje, ki je prav tako znak slabega razmerja.

Pomanjkanje časa Če vaš partner brez razloga nima časa za vas, če ima več časa za hobije, potem je to eden od znakov slabega razmerja. Partner v tem primeru beži od vas, saj svojega časa ne želi deliti z vami. Navideznega pomanjkanja časa pa ne smete zamenjati za pomanjkanje časa zaradi delovnih obveznosti, ki ponavadi kažejo pripadnost partnerju in odgovornost do finančnega blagostanja.

Brez naziva Če ste že nekaj časa v zvezi z osebo, potem je prav, da ta oseba dobi tudi "naziv". Od prijateljice do partnerice, dekleta, punce je majhen korak, ki pa osebi na drugi strani pomeni veliko. Negotov naziv, negotova zveza.

Ne spreglejte