Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
22. 1. 2013,
9.36

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

moški

Torek, 22. 1. 2013, 9.36

8 let

Se vaš partner vede kot vaš šef?

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Nekateri moški hitro in radi pozabijo, da naj bi bilo partnerstvo enakovreden odnos med moškim in žensko, zato se vedejo kot nadrejeni v službi. Imate tudi vi doma takšnega?

Ponižuje vas Nihče ni neobčutljiv na kritike, pa čeprav gre samo za pripombo o premalo slani goveji juhi, ki ste jo postregli v nedeljo. A ko se pritožbe in kritike ne ustavijo, temveč se vrstijo vsakič, ko vaš partner odpre usta, je čas, da se jim trezno postavite po robu in razmislite, ali morda ne razkrivajo nečesa drugega – namreč njegovih kompleksov, ki jih zdravi na vas, in si tako napihuje svoj ego. Če se naslaja nad tem, da vas kritizira, namesto da bi vas spodbujal, je čas, da mu zaprete usta ali pa si poiščete nekoga, ki vas bo znal ceniti.

Omejuje vaše družabne stike Ali vam celo prepoveduje, da bi se družili s svojimi prijatelji ali svojo družino. Slabe volje postane, ko mu omenite, da bi jih radi videli, razburja se, da ne gre za dobre ljudi, in gre celo tako daleč, da se namesto vas sam odloči, kdo in kdaj je primeren za vas. Nikjer ne piše, da morajo biti vsi "vaši" ljudje všeč tudi vašemu partnerju, in lepo je, če partnerja postavite na prvo mesto, a ne dovolite si, da postane edini človek v vašem življenju, s katerim se družite, ker to preprosto ni zdravo, pa tudi zabavno ne. Vedno imejte svoj krog ljudi, ki pa ne ogroža vajine ljubezni.

Ne prenese dialoga Ker je dialog zanj že ugovarjanje, saj je jasno, da ima o vsem prav in da se vi vedno motite. Za vaju pač ne veljajo enaka pravila igre in ukazovalnega moškega boste ne glede na argumente, ki jih imate, težko prepričali o nasprotnem. Vi ne morete ven s svojimi prijateljicami, ker niso dovolj dobra družba za vas, sam pa lahko ponočuje vsak petek do jutranjih ur, ker ... tako pač je? Odgovor, s katerim boste zadovoljni, si boste morali poiskati sami, dokler verjamete v to, da lahko imata srečen odnos, čeprav za vaju ne veljajo ista pravila.

Potrebujete dovoljenje Nekaterim ženskam se zdi popolnoma običajno, da vprašajo moža za dovoljenje, če si želijo s prijateljicami na večerjo, drugim pa je polaganje računov za svoje vedenje tuje. Lepo in prav je, da med partnerjema obstaja dialog, v katerem oba povesta, s čim se in se ne strinjata, a odrasla in samostojna ženska svojega partnerja ne more spraševati za dovoljenje, kaj sme početi. Če imata različno postavljene meje, se lahko pogajata in dogovarjata, za dovoljenje pa se je spraševalo starše in vzgojitelje v vrtcu, šoli ...

Ljubosumen je Ne samo na moške in na prijateljice, temveč tudi na vas same, na vaše uspehe, prizadevanja, pohvale. Nikoli vam ne čestita, pohvala mu redko uide, zato pa raje doda kaj sarkastičnega, da ubije razpoloženje, ali celo tekmuje z vami, čeprav po tem ni nobene potrebe. Nista tekmeca in niste Pepelka, ki sta ji ljubosumni sestri grenili življenje, temveč si zaslužite moškega, ki vas bo podpiral, sprejemal in pohvalil, ne da bi se počutil ogroženega ali zapostavljenega.

Pozabljate nase In mislite le še na njegove potrebe, želje, cilje. Ne razmišljate več, kaj bi vi radi, temveč kaj je všeč njemu in kako ga boste zadovoljili. Dovolili ste, da vas je posrkalo v njegov svet, v katerem boste počasi zbledeli, sčasoma boste popolnoma pozabili nase in otopeli, a to zagotovo ni prihodnost, ki si jo želite. To, da ste z nekom, vas seveda uči prilagajanja in spreminjanja, vendar naj vam ne vzame osebnosti, ki je vredna, da jo še naprej razvijate in seveda crkljate – sami in v dvoje.

Ne spreglejte