Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
10. 6. 2011,
14.38

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Petek, 10. 6. 2011, 14.38

8 let

Samski na poroki

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Skupaj s poletjem začnejo prihajati tudi vabila na poroke, ki samskim pogosto predstavljajo izziv, s katerim se morajo po sili razmer pač spopasti.

Če ste samski, si preberite kratek priročnik preživetja na poroki, in si zapomnite, da bo tudi ta dan hitro minil.

S kom?

Vsak, ki je na poroki sam, tudi če ni samski, vzbuja pozornost. Vsi pogledujejo v njegovo smer, več kot očitno je, da nekdo nima para, kar pri ostalih povabljencih vzbuja mešane občutke radovednosti, škodoželjnosti in usmiljenja. Če se na poroko odpravljate sami in nimate izjemno debele kože, bodite pripravljeni, da boste morali vsem razlagati, zakaj ste tu sami in morda celo, zakaj ste v življenju samski. Če pa si niti najmanj ne želite nepotrebne pozornosti, si priskrbite spremljevalca oziroma spremljevalko, možnosti imate več:

- prijatelj ali sorodnik: Čeprav bodo ostali gostje sčasoma opazili, da med vama ni tiste vrste intime kot med mladoporočencema, se nihče ne bo spotaknil ob vas – morda pozneje, ko bo za vami že veliko zdravic. Imeli boste svoj mir in družbo, v kateri uživate, pa tudi zagotovljeno mesto v družabni kroniki naslednjega dne, če se boste preveč spogledovali.

- bivši: Okej, če že nista mogla dokončno narazen in sta ostala najboljša prijatelja, ki si vedno pomagata, tudi ko gre za vabilo na poroko. Če lahko odmislite dejstvo, da vaju bo sam poročni obred spomnil na vse, kar sta nekoč imela in danes nimata več, nikar ne pozabite na vse radovedne goste, ki vaju bodo spraševali, kdaj sta na vrsti vidva.

- najnovejši: Povabiti nekoga, s katerim ste ravnokar začeli odnos in mogoče že dvakrat seksali, je tvegano početje. Vprašanje "Bi šel z mano na poroko?" lahko hitro zveni kot "Bi se poročil z mano?", pa čeprav tega niste imeli v mislih. V kolikor ste to že uspešno rešili, se s spremljevalcem potrudite še za usklajenost duha (srca) – ni prijetno, da sami razlagate, kako se vidite na svoji poroki ob letu osorej, če vaš zmenek naokrog razlaga, da vam danes zgolj dela uslugo.

Ne spreglejte