Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Tina Boh

Sreda,
19. 12. 2012,
14.05

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Sreda, 19. 12. 2012, 14.05

8 let

Sami za praznike? Nič za to!

Tina Boh

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Prazniki so čas za veselje in radosti, ne dovolite si, da bi vas prevzela slaba volja samo zato, ker ste samski!

Izkoristite dejstvo, da ste samski, in si praznike priredite po vaši meri – brez prilagajanja in slabe volje.

Čeprav se vam zdi, da se vam že počasi meša od vsega prazničnega kiča, vsesplošne vzhičenosti in pocukranosti, in že komaj čakate, da bo napočil 2. januar, ko se bo svet dokončno umiril, nimate razloga za takšno slabo voljo. Tudi brez partnerja si lahko priredite nepozaben čas, poln zabave, obnovljenih prijateljskih stikov in dobro mero razvajanja. V scenariju letošnjih praznikov imate vi glavno vlogo.

Tudi terapevtka Melita Pucko Kuhar potrjuje našo prepričanje, da so prazniki predvsem idealen čas, da živimo tako, kot si sami najbolje želimo: "Biti sam je lahko tudi privilegij, v smislu, da se lahko več ukvarjaš s svojimi prijatelji in s svojimi željami." Samskim svetuje, naj kam odpotujejo in tako sami sebi postanejo najboljša družba. "Ko ste v tujih krajih, se zagotovo najde priložnost spoznati koga, ki prav tako uživa v svojem samskem potovanju." Ali preprosteje, nadaljuje, se lahko za kakšno urico dobite s prijatelji, ki si v tem času ponavadi vzamejo več časa za druženje.

"Obenem lahko sami sebi priredite prazničen večer s svojo najljubšo tortico ali kakšno drugo jedjo, ki jo obožujete, pa je ne jeste vsak dan," še svetuje Pucko Kuharjeva, ki priporoča tudi branje najljubše knjige, filmofilom pa bo to blažen čas za ogled serije najljubših nadaljevank ali filmov.

Čeprav je samski stan v družbi precej stigmatiziran, Pucko Kuharjeva svojo misel končuje, da mora biti s tabo nekaj zelo narobe, da nihče ne zmore živeti ob tebi. Biti sam čez praznike ni nobena tragedija, prav nasprotno: "Ta čas ponuja cel kup možnosti, za kar pa seveda velja, da v to vložite nekaj energije in idej ter uživate v prav vsakem trenutku."

Nekaj hitrih nasvetov

Če vas še nismo prepričali, da bodo vaši samski prazniki lahko najboljši do zdaj, dodajamo še nekaj "preživitvenih" nasvetov:

- Zavračajte vabila na srečanja, kjer se ne boste počutili dobro: Če ste samski, še ne pomeni, da se morate odzvati prav na vsako vabilo. Če veste, da se v določeni družbi ne boste počutili najbolje, predvsem če boste zaokroženi s samimi pari, potem raje ne hodite. Izbirajte družbo, kjer je še nekaj samskih, oziroma predvsem takšno, kjer ste lahko popolnoma sproščeni.

- Zabavajte se: Nikakor ne izpustite nobene priložnosti, ki diši po zabavi. Potrebujete nekaj rajanja in dobre volje. Udeležujte se zabav in druženj s kolegi.

- Priredite zabavo: Če ste prejeli bolj malo vabil, vendar se vam je zahotelo nekaj zabave, potem prevzemite odgovornost in organizirajte najboljšo zabavo leta. Povabite vse tiste, ki jih želite. Ne obremenjujte se preveč z načrtovanjem, da bi na zabavo prišel kakšen samski kandidat za vas. Dovolite usodi, naj vam zariše svojo pot. Če boste preveč obremenjeni s tem, da bi srečali svojo sorodno dušo, jo lahko spregledate.

- Razvajajte se: Privoščite si vse tisto, česar si med letom niste mogli ali celo niste upali. Pojdite v wellness, na veliko sadno kupo, sedite cel dan v kinu, lahko se vržete tudi z elastiko – pomembno je, da boste pri tem zadovoljili vaše želje! Saj ste si vendar zaslužili!

Ne spreglejte