Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
4. 7. 2013,
18.23

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

moški ženska

Četrtek, 4. 7. 2013, 18.23

8 let

Razlike med moškim in žensko

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Ženske trdijo, da so moški drugačni kot one. Moški trdijo, da so ženske drugačne od njih. In oboji imajo prav, le da so razlike včasih komaj opazne, drugič pa zelo očitne.

Nekaj od najbolj opaznih razlik med moškim in ženskim spolom se skriva prav pri dojemanju zveze, politike ali zabave. Takrat, ko se mnenja krešejo, se največkrat vname prepir. Da bi bilo teh čim manj, vas opozarjamo na razlike med spoloma. Če jih boste upoštevali vnaprej, si boste prihranili marsikateri napet trenutek.

Zveza Moški po večini nimajo zvez. Pravzaprav oni temu rečejo "čas, ki sva ga z Majo preživela, ko sva vsak dan mečkala rjuhe". Ali kaj podobnega. Ko je razmerja konec, ženske po navadi jočejo, jedo velike količine sladoleda in svojim prijateljicam močijo majice na ramenih, medtem ko pišejo na Facebooku nekaj v slogu: "Vsi moški so kreteni."

Moški po drugi strani približno od štiri do šest tednov po koncu zveze pokličejo ob pol treh zjutraj in na pol pijani povedo sestavek svojega življenja: "Samo, da veš, da si mi uničila življenje. Sovražim te, nočem te več videti, ti si ena navadna … No, ampak če si premisliš, vedi, da te imam še vedno rad." Ne boste verjeli: v ZDA imajo celo skupine za pomoč moškim, da tega ne bi več počeli.

Spolnost Ženske imajo rade 30–45 minut predigre. Moški so po številkah na istem. Le da čas merijo v sekundah. Konec koncev večina moških vožnjo k vam razume kot predigro.

Zrelost Ženske postanejo zrele pred moškimi. Večina 17-letnic se že zna vesti kot odrasle ženske, večina 17-letnikov pa še menja sličice za album svetovnega prvenstva v nogometu in se smeji drugim, ko so v garderobi po uri telesne vzgoje. Zato tudi romance iz srednje šole redko obstanejo.

Film Moški imajo radi to, kar gleda ves svet: Supermana, Batmana, Jamesa Bonda, Vojno zvezd, Zvezdne steze in še kakšno komedijo, kjer se veliko riga, spušča pline in kjer se sem ter tja sprehodijo tudi gole igralke. Vse preostalo je v njihovih glavah namenjeno ženskam.

Priznanje napak Ženske bodo sem ter tja priznale, da so naredile napako. Moški po svojem mnenju ne delajo napak. Zadnji, ki je priznal, da je morda naredil napako, je bil Bill Clinton. Poudarek je na morda.

Ryan Gosling (morda tudi Channing Tatum) Ženskam je všeč Ryan Gosling, ker je seksi in ker ima "radiatorčke". Moški ne marajo Ryana Goslinga, ker jih spominja na tistega inštruktorja za fitnes z "radiatorčki", ki se obregne ob vsako žensko, ki gre mimo.

Sosedje Ženske vedo skoraj vse o tem, kdo so sosedje. Vedo, kako je ime njej in kako njemu, kakšen avto imata, kje delata, kako je ime njunim otrokom in kako pogosto se prepirata. Moški o njiju ve, da je sosed majhen in da ima soseda velike prsi.

Oblačenje Ženske se lepo oblečejo, ko gredo v trgovino, ko gredo zalivat rože, ko odnesejo smeti, ko se javijo na telefon, ko berejo knjigo, ko gredo k sosedi prosit, ali jim posodi jajce. Moški se lepo obleče, ko gre na poroko in na pogreb.

Garderobe Moški v garderobah po fitnesu govorijo o ženskah, denarju, ženskah, nogometu, ženskah in ženskah, skratka o vsem, pri čemer lahko pretiravajo. Ženske v garderobah govorijo o spolnosti, zelo nazorno in neposredno.

Brki Moški vse od Toma Sellecka so ugotovili, da brki niso ravno najboljša izbira. Z izjemo Filipa Flisarja, njemu povsem pristajajo. Ženskam brki ne pristajajo. Nobeni.

Rastline Ženske prosijo moške, naj med tem, ko bodo odsotne zaradi službenega potovanja, zalijejo rože. Moški jih zalijejo. Pet dni pozneje, ko se ženske vrnejo s potovanja, so rože uvele. Nihče ne ve, zakaj.

Vzdevki Če se Maja, Katja, Sabina in Metka srečajo ob kavi, se bodo klicale Maja, Katja, Sabina in Metka. Če se Uroš, Peter, Janez in Tadej srečajo ob pivu, se bodo klicali Tastar.

Ne spreglejte