Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
24. 8. 2012,
14.05

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Petek, 24. 8. 2012, 14.05

8 let

Razkrivamo mite o ženskem samozadovoljevanju

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Soloseks je priljubljen tudi med ženskami. Pa je res, da zaradi samozadovoljevanja oslepijo? In ali drži, da je to odličen način za zmanjševanje stresa? Preverimo skupaj.

Žensko samozadovoljevanje še vedno velja za tabutemo, o tem pa še vedno krožijo ljudski miti. Največji je seveda ta, da se ženske ne samozadovoljujejo. Zato ga že kar na začetku zavračamo, v nadaljevanju pa bomo ugotavljali veljavnost še nekaterih najpopularnejših.

Samozadovoljevanje povzroča slepoto – NE DRŽI To je gotovo ena od najbolj bizarnih teorij o ženski spolnosti. Prav tako je velika laž tudi mit, da ženske, ki redno masturbirajo, sčasoma oglušijo. Takšne mite so si izmislili verjetno tisti, ki so začeli lov na čarovnice.

Vsi masturbirajo – NE DRŽI Ne moremo govoriti o vsesplošnem masturbiranju, je pa res, da je odstotek aktivnih samozadovoljevalcev kar visok. Pri tem so bolj učinkoviti moški, saj naj bi po nekaterih raziskavah redno masturbiralo kar 92 odstotkov moških, medtem ko so ženske skromnejše pri 72 odstotkih.

Masturbirajo samo samski – NE DRŽI Na pogostost samozadovoljevanja ne vpliva zakonski stan, prav tako na to ne vplivajo redni spolni odnosi. Nekaterim to predstavlja nek prijeten ritual, drugim način sprostitve. Tako da se kar sprijaznite z dejstvom, da tudi vaš partner masturbira. Lahko pa se mu kdaj preprosto pridružite.

Samozadovoljevanje premaguje stres – DRŽI Med orgazmom se v našem telesu sprosti endrofin, tako imenovani hormon sreče, ki poskrbi za nižanje krvnega pritiska, sprosti mišice in na splošno vpliva na dobro počutje. Psihologinja Carol Ellison celo zatrjuje, da 39 odstotkov ameriških žensk masturbira samo zato, da bi zmanjšale stres in napetost.

S samozadovoljevanjem vedno do orgazma – NE DRŽI Čeprav nekatere ženske lahko dosežejo orgazem samo z neposrednim draženjem klitorisa, statistike pravijo, da kar deset odstotkov žensk trpi celo za anorgazmijo. To pomeni, da nikoli ne doživijo vrhunca, četudi si pomagajo same.

Ne spreglejte