SiolNET. Trendi Odnosi
Vsebino omogočajo Ljubljanske mlekarne

Foto: Ljubljanske mlekarne, Thinkstock

  • Messenger
  • Messenger

Privoščite si edinstveno nedeljo – družinski teambuilding

Vsebino omogočajo Ljubljanske mlekarne

Foto: Ljubljanske mlekarne, Thinkstock

Se spomnite, ko so bile nedelje rezervirane za poležavanje in okrevanje po napornem tednu? Privoščite si popolno nedeljo za pravi družinski teambuilding.

Znate najbolje izkoristiti konec tedna?

Ko je bila nedelja resnično dela prost dan in so bile trgovine večinoma še zaprte, z mislimi pa tudi nismo bili ves čas priklopljeni na elektronska sporočila, smo točno vedeli, kaj bomo počeli v nedeljo.

To je bil dan, ko si je družina vzela čas za skupne dejavnosti v naravi ali doma. Predvsem pa je nedelja čas za prijetno druženje ob polni mizi, ko si končno lahko vzamemo čas za pogovore, ki smo jih zamudili med tednom.

Kako se začne popoln družinski dan?

Med tednom imamo premalokrat čas, da smo vsi skupaj zbrani s celotno družino. Skupni obroki postanejo le še občasni. Zakaj ne bi organizirali dneva, posvečenega družini? Organizirajte družinski teambuilding – popolno družinsko nedeljo in jo začnite z zajtrkom!

Naj se družinska nedelja, ki nas bo napolnila z energijo za nove družinske podvige, začne s kakovostnim zajtrkom. Pri pripravi nedeljskega zajtrka naj sodeluje vsa družina.

Kakšna je prava nedelja? Vesela in polna dobrot.

Nedelja #1: Popoln angleški zajtrk v postelji

Sončno nedeljo lahko začnete z zajtrkom v postelji, na staromoden angleški način. Postrezite ocvrta jajčka in popečen kruh, namesto sadne solate pa naj najmlajši lan družine postreže s sadnim smutijem z odličnim naravnim jogurtom. Sadni Mu Smoothieji so že pripravljeni za serviranje, tako malčku ne bo treba uporabljati mešalnika.

Po takšnem zajtrku boste kar prekipevali od energije, zato se odpravite na smučanje, drsanje ali dolg sprehod.

Nedelja #2: Lahkotno in polnovredno

Če vse kaže na to, da boste nedeljo preživeli doma, si za začetek dneva privoščite dva zajtrka – enega lahkotnega, takoj po jutranji budnici, na primer Mu Smoothie, sledi naj še malo poležavanja in nekaj risank, drug zajtrk pa naj bo bolj polnovreden in nasiten. Postrezite sveže pečene omlete, različne marmelade in čokoladne namaze.

Dan, ko se ne premaknete iz stanovanja, lahko izkoristite za družabne igre ali pa izdelavo družinskega debla. Napnite možgane, pobrskajte za rojstnimi datumi sorodnikov in ustvarite umetnino, ki vas bo povezala s predniki. Ali pa se potopite v družinske albume.

Nedelja #3: Užitek v hrani naj bo tudi užitek brez interneta in telefona

Izklopite telefon in k temu nagovorite še otroke ter se "zaprite" v kuhinjo. Vsak naj si izbere svoje najljubše jedi in jih po svoje servira na jutranjo mizo. Mogoče lahko že dan prej opravite družinsko žrebanje, kdo bo pripravil različne stvari, brez katerih ni vrhunskega zajtrka.

Po jutranjem uživanju v hrani se odpravite na izlet k sorodnikom ali pa obiščite katerega od muzejev, ki ob nedeljah ponujajo prost vstop: na primer Prirodoslovni muzej Slovenije.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin