Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Tina Boh

Sreda,
19. 12. 2012,
13.54

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Sreda, 19. 12. 2012, 13.54

8 let

Pričarajte si praznično romantiko

Tina Boh

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Prazniki se lahko zelo hitro prelevijo v pravo stresno turbulenco brez kančka romantike ali spontane spokojnosti v dvoje. Zato prekinite kaos in si praznike pričarajte po vajini meri.

December je najbolj romantičen mesec v letu in to v vseh možnih pogledih: sneg, pisane lučke, vonj toplega doma, kulinarične pustolovščine in veliko gretja med rjuhami. A kaj, ko ga brezglavo nakupovanje, vsemogoče druženje s prijatelji, znanci, sodelavci in sorodniki pritiska v številne obveznosti, ki nas prevečkrat oddaljujejo od bistva praznikov. Namesto da bi si v tem času vzeli čas ravno za tiste, ki so nam bližji, se z njimi malo pocrkljali in sprostili, brezglavo tečemo z ene zabave na drugo, skačemo med trgovinskimi policami, nakupujemo darila, praznimo žepe, obnašamo se histerično, kot da december ni samo zadnji mesec v letu, ampak tudi zadnji v našem življenju.

Primernejše bi bilo in za vaše živce tudi koristneje, če se boste letos uprli vsem tem pričakovanjem, omejili obiske in nakupe ter se za spremembo osredotočili tudi na vašega partnerja. Skozi vse leto iščemo nove izgovore, kako nemogoče je najti nekaj kakovostnega časa v dvoje, in če ste bili tudi letos bolj ali manj partnersko leni, se ustavite vsaj za praznike, kajti z našo pomočjo si boste pričarali romantiko, ki lahko traja vsa vajina naslednja skupna leta.

Božič v dvoje Opravite vse obiske na predbožični večer ali jih prestavite na praznični 26. december. Božični dan preživita strogo v dvoje. Naj vam ne bo hudo odpovedati kakšnega obiska pri sorodnikih, bodite odkriti in povejte, da so vaši božični načrti letos nekoliko drugačni. Mogoče vaju bodo prvo leto imeli za čudaka ali nekakšna prestopnika, vendar se bodo z leti že navadili.

Kako do sproščene romantike Nekaj sladkih idej s kančkom žgečkljive razigranosti in vaš božič v dvoje bo popoln. Ne pustite se izigrati družbenim pričakovanjem, vajin čas prilagodita samo vajinim željam in pričakovanjem. Če vama bo prijalo ves dan ležati gola v postelji, tudi prav, če vama bo zadišal sneg, kar pogumno! Karkoli bosta izbrala, se prilagajajta samo drug drugemu. To je edino pravilo!

Posebno obdarovanje Domislita se načina, kako se bosta obdarovala, naj postane to del vajine tradicije. Bodita izvirna, ni nujno, da darila pustita pod drevescem, lahko počakata do polnoči in si jih izmenjata kar v postelji, lahko jih odpreta po večerji ali se odpravita na dogovorjeni kraj, kjer bosta samo vidva, svetleče zvezde, luna in vajine želje.

Darila naj bodo predvsem simbolična, vrednost ni pomembna. Naj ima vaše darilo sporočilo in pri partnerju poseben pomen, naj vidi, da ste se zanj potrudili in niste izbrali prve stvari, ki vam je prišla pod roke. Darilu priložita želje, lahko napišete kakšen verz ali kratko posvetilo. Saj veste: šteje le, da pride iz srca.

Časovna kapsula Shranita vsa sporočila, ki si jih bosta izmenjala za božič, zato da jih bosta vsakih deset let, prav na božični dan, lahko spet prebrala in ob tem obujala stare spomine.

Glasbena kulisa Sestavita CD z najljubšo glasbo. Ni nujno, da je strogo božična, izberite tisto, ki izraža tako vaš značaj kot tudi vajino skupno zgodovino. Posneti CD naj postane nujna kulisa pri vseh naslednjih božičih. Med letom je poslušanje prepovedano, zato da bo vsak 25. december novo odkritje.

Božična tradicija Tako si boste ustvarili lastno božično tradicijo, ki vas bo napolnila s čisto novo čarobno energijo, obogatila vas bo s pričakovanji in željami po trajni ljubezni. Ko bosta dobila otroke, se tradiciji ne smete odreči, samo dopolnite jo in prilagodite najmlajšim navihancem.

Ne spreglejte