Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
3. 4. 2015,
13.56

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

velika noč pirhi prazniki prazniki otroci igra

Petek, 3. 4. 2015, 13.56

6 let, 6 mesecev

Praznične ustvarjalne ideje za otroke

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Konec tedna bo v znamenju barvanja pirhov, s podobnimi ustvarjalnimi izzivi pa lahko zaposlite tudi najmlajše.

Barvanje pirhov

Barvanje pirhov lahko prepustite otrokom. Že trdo kuhana jajca lahko pobarvajo s tempera barvami, ki jih bodo še najlepše nanesli, če barv ne mešajo z vodo. Jajca lahko okrasijo tudi z voščenkami. Na surova jajca lahko z njimi nežno izrišejo motive, nato pa jih skuhajte v barvi za pirhe. Motiv, ki bo pod barvo narisan z voščenkami, bo bolj izstopal. Na kuhana jajca lahko nalepijo tudi raznobarvne nalepke ali pa jih polepijo s časopisnim papirjem, namočenim v lepilo.


Igre s pirhi

 | Foto:

Velikonočni lov za pirhi je za otroke lahko še posebej zabaven. Pirhe skrijemo po hiši ali dvorišču, naloga otrok pa je, da jih najdejo čim več. S pirhi lahko tudi trkajo – dva tekmovalca trkata vsak s svojim pirhom. Tisti, ki mu pirh najprej poči, izgubi.

Valičanje ali trkljanje pirhov je spuščanje jajc po žlebu iz dveh palic ali nagnjeni deski. Zmaga tisti, ki zadene največ pirhov nasprotnika, ki že ležijo na dnu.

Poznamo tudi sekanje pirhov – vanje mečemo kovance, tisti, ki ga zadene tako, da kovanec prebije lupino in ostane v pirhu, ga lahko obdrži, pripadejo pa mu tudi kovanci, ki so pirh zgrešili.


Tematske miselne igrice

 | Foto:

Narišite ali natisnite zgornjo fotografijo velikonočnih motivov, kot je okrašeno jajce ali velikonočni zajec, a le do polovice. Drugo polovico naj dopolnijo otroci. Natisnete lahko tudi različne pobarvanke z velikonočnimi motivi in tako zaposlite otroke.


Ustvarjanje iz papirja

 | Foto:

Iz barvnega šeleshamerja lahko izrezljajo krono ali pa oblikujejo okrasno košarico za shranjevanje pirhov. Iz papirja lahko izrezljajo tudi velikonočne zajce ali le njegova ušesa, ki jih pritrdijo na obroč in postavijo na glavo.


Ustvarjanje iz testa

 | Foto:

V prazničnih oblikah pa lahko spečete tudi piškote. Otroci naj iz razvaljanega testa oblikujejo zajčke in pirhe ter druge poljubne oblike, čeprav verjetno ne bodo videti kot tisti iz trgovine, pa bodo zaradi vloženega truda toliko slajši.

Ne spreglejte