Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
27. 9. 2013,
11.34

Osveženo pred

7 let, 12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

moški dieta hujšanje

Petek, 27. 9. 2013, 11.34

7 let, 12 mesecev

Pozor, moški na dieti!

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Ko so moški na dieti, številne ženske začutijo sočutje in jim ponudijo podporo, saj vedo, kako naporno je hujšati, a včasih s svojo solidarnostjo pretiravajo. Kje je meja in česa moški nočejo?

Ne razglašajte tega vsem Moški sovražijo, ko njihove žene ali partnerke vsemu svetu razglasijo, da je bil predebel, zato se je zdaj odločil za dieto, sploh če to storijo v družbi njegovih moških prijateljev, ki mu ponujajo pivo. Pustite jih, da se znajdejo sami, konec koncev tudi oni ne razlagajo vsakomur, da ima njihova žena celulit.

Ne naročajte zanj Ni pomembno, da vi točno veste, kakšna hrana bi bila najboljša zanj, pomembno je, da mora moški to ugotoviti sam. Lahko mu svetujete ali napolnite hladilnik z zdravo hrano, nikar pa ne naročajte zanj obrokov, kot da je dveletni otrok.

Niste policist Skoraj vsaka ženska je že bila na dieti in ve, kakšen velikanski izziv se je upreti koščku čokolade in koliko volje je treba za premagovanje samega sebe. Kljub temu pa naj ne igrajo vloge policista, ko moški prekrši dietna pravila, ker niso tu zato, da bi vzbujale slabo vest, ampak zato, da bi ga spodbujale. Naj uživa v tistem hamburgerju, morda pa bo jutri bolj motiviran za solatko.

Kdo je tu strokovnjak za prehrano Moški hujšajo drugače kot ženske, manj so obsedeni z nenehnim štetjem kalorij in kilogramov, manj se ukvarjajo s hrano in jedilniki, zato jih običajno niti ne zanimajo vse izjemne lastnosti brokolija in nasveti strokovnjakov za prehrano, ki so lahko vsak dan drugačni. Če ne kažejo zanimanja za podrobnosti v zvezi s prehrano, jih z njimi ne obremenjujte, saj samo zapravljate čas.

Spodbuda in pohvala Namesto da moškega opozarjate na dietne cilje, ki jih (še) ni dosegel, mu raje namenite spodbudno besedo ali ga pohvalite, ker se tako trudi. To bo vžgalo bolj kot vsi prehrambni nasveti in motivacijska sporočila na hladilniku skupaj, samo naj vas ne odnese v pretiravanje, sicer vaša pohvala kmalu ne bo več veliko vredna oziroma ga ne bo motivirala, saj tudi moški sami vedo, kdaj izgubljajo težo in kdaj ne.

Ne spreglejte