SiolNET. Trendi Odnosi
3

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Po krivem obtoženi Facebook

3

termometer

Vse več ljudi spletna socialna omrežja, zlasti Facebook, vse bolj krivi za vse številnejše ločitve uporabnikov.

Britanska odvetnica Emma Patel, ki je specialistka za razveze, celo trdi, da je bil Facebook v takšni ali drugačni obliki "vmešan" v prav vsako razvezo, ki jo je urejala v zadnjih devetih mesecih. Hudo! Izmenjava namigujočih sporočil in seksi klepeti med neznanci naj bi bili krivi za to, da vse številnejše zamika, da bi se spustili v afero. Emma je v devetih mesecih imela delo s tridesetimi ločitvami. Prav vse je sprožil Facebook, najbolj priljubljeno socialno spletno omrežje, ki ga razglaša za "tretjo stranko" v ločitvenem procesu. Ne samo zato, ker so se afere začele na Facebooku, ampak tudi zato, ker je prevarani partner na Facebooku našel dokaze za nezvestobo.

Facebook ni edino socialno omrežje, na katerem so posejana semena nezvestobe. To velja tudi za omrežja, ki so nastala samo s tem namenom, na primer Second Life (Drugo življenje) in Illicit Encounters (Prepovedana srečanja). Tudi starejša omrežja, kot je eno prvih, Friends Reunited (Ponovno združeni prijatelji), pomagajo pri izvedbi nezvestobe.

Nekateri pravijo: naredite svojemu razmerju dobro uslugo in pojdite s Facebooka. In kaj je res? Facebook ne kakšno drugo omrežje seveda ni krivo za nezvestobo ali afere, res pa je, da ponuja dobro podlago za to. Več ko je problemov in problemčkov v razmerju, več ljudje bežijo iz pravega v virtualni svet in več so uporabniki na Facebooku in drugih socialnih omrežjih, kjer srečujejo sorodne duše. Res je tudi, da je Facebook dobro lovišče za prekaljene ženskarje, pa tudi za zapeljivke. Krivi smo mi sami, ne pa Facebook.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin