Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
10. 1. 2011,
7.20

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Ponedeljek, 10. 1. 2011, 7.20

8 let

Partner za starše

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Lepo je, ko se vaši starši razumejo z vašim partnerjem, zelo naporno pa, ko se razumejo preveč in nenadoma dobite občutek, da ne spadate zraven. Se prepoznate?

Prisrčen pozdrav Ko prideta na obisk, postanete za svoje starše skoraj nevidni, saj se kar ne morejo odlepiti od vašega čudovitega izbranca, ki jih je počastil s svojo pozornostjo. Medtem ko sami zase še vedno iščete copate v predsobi, vašega partnerja že strežejo z dobrotami v kuhinji, za vas ostane le očitajoč pogled, kje ste se obirali, da niste vsi skupaj sedli za mizo. Ko se poslavljata, ga starša kar ne moreta izpustiti, izsilita obljubo, da bo poklical in pisal s službene poti, mati pa tudi prisego, da se bo pred odhodom prišel osebno poslovit. Pomembnejši od vas Partner v očeh vaših staršev kotira tako visoko, da se zdi, kot da ga nikoli ne boste dosegli. Njegovi dosežki so pomembnejši od vaših, njegova kariera se lahko vsak hip razvije v potencialno kariero ministrskega predsednika, če ne prej, vsaj takrat, ko bodo tudi drugi, ne samo vaši starši, spoznali, kakšnega genija imajo pred sabo. Če je vaš partner brezposeln, boste krivi vi, ker ga premalo spodbujate in preveč utrujate. Še dobro, da so tu vaši starši, ki bodo poskrbeli zanj.

Kot lasten otrok

Vaš partner seveda ni vaš brat, pa čeprav ga starši pogosto zamenjujejo z njim. Kar naenkrat je njegov rojstni dan pomembnejši od vašega, pa tudi njegovo zdravje, počutje, kariera in vse drugo. Vsak dan dobi darilo ali vsaj majhno pozornost v obliki peciva, pletenih nogavic ali brezhibno zlikanih srajc, ki jih kljub trudu nikakor ne osvojite. Če je to vaša partnerica, jo vaš oče mimogrede preseneti s šopkom cvetja in pohvali njeno nerodno roko pri modeliranju, čeprav nad vami še vedno znori, ko kaj narobe zlepite skupaj. Ko starše zalotite, da sosedi razlagajo o prvih korakih vašega partnerja, podrtem kupčku ali o tem, kako je shodil, čeprav ne vejo, ker jih ni bilo zraven, je čas za paniko. Če si želijo otroka, naj pač enega posvojijo in partnerja prepustijo vam.

Solidarnost Ne glede na to v kakšnem položaju se znajdete, vaši starši zagovarjajo vašega partnerja. Če je prišel domov okajen, razgrajal in prebudil dojenčka z vročino, zamahnejo z roko in rečejo, da se ni treba razburjati zaradi malenkosti. Ko se vrstijo prepiri, ga opravičujejo, da je utrujen, ima veliko dela in skrbi, morda je celo bolan. Vsako leto pozabi na njihov rojstni dan, ampak le zato ker je prezaposlen in v recesijskem stresu. Starši so tisti, ki vam povejo, da še noben moški ni pomival posode ali vstajal ponoči, da bi previl dojenčka, zato vam bodo ob prvi podplutbi na očesu razložili tudi to, da ste si jo zaslužili sami. Če vam mati v tem trenutku zarotniško prišepne, da so moški pač takšni, začnite pakirati kovčke!

"Trio adijo" Še preden se dobro zaveste, so vaš partner in vaši starši najboljši par. Uživajo v družbi drug drugega in se skupaj udeležujejo vsake pasje procesije, od referendumov do čistilnih akcij, seveda ne da bi vas pri tem pogrešali. Medtem ko imate delovno soboto, vas pokličejo s Krasa, le da bi vam povedali, kako zelo piha. Rezervirajo si konec tedna v toplicah, malo zato, ker sta starša v letih in potrebujeta počitek, malo pa zato, da pocrkljata vašega partnerja, če ga že vi ne znate. Jutri mu bo vaša mati kupovala spodnje perilo, pojutrišnjem pa vam že lahko sporočijo, da nista za skupaj in da mu bodo oni trije sami našli pravo nevesto.

To so skrajni scenariji vpletanja staršev v sliko para, do katerih naj sploh ne bi prihajalo, pa vendar se zgodijo. In takrat pride v poštev samo oster rez.

Ne spreglejte