Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
20. 1. 2014,
10.44

Osveženo pred

1 leto, 1 mesec

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

mama nosečnost

Ponedeljek, 20. 1. 2014, 10.44

1 leto, 1 mesec

Nuna se zdaj počuti kot mamica

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Pred nekaj dnevi je svet pretresla novica, da je nuna iz italijanskega samostana v Campomoru rodila sinka, ki ga je poimenovala Francesco. Zdaj pravi, da se bolj kot nuna počuti kot mamica.

Tako je svoje trenutno stanje opisala sestra Roxana Rodriguez, ki je 15. januarja povila zdravega dečka in ga poimenovala po papežu Frančišku (Alessandro Francesco). V porodnišnico je prišla, ker je imela silovite trebušne krče, še sanjalo pa se ji ni, da gre v resnici za popadke.

"Ne morem roditi, sem vendar nuna" Tako je sestra Roxana malo pred rojstvom tri in pol kilograma težkega dečka zatrjevala zdravnikom, ki pa so takoj vedeli, da ne gre za prebavne motnje. "Dolgo sem imela težave z gastritisom in cistami, zato sem mislila, da sem napihnjena zaradi prebave, in se nisem obremenjevala z zamujanjem menstruacije," je svojo nevednost razložila nuna za časnik Corriere della Sera.

Ni bil sveti Duh Posmehljivi jeziki so seveda takoj začeli ugibati, ali gre za brezmadežno spočetje, vendar se je kmalu izkazalo, da gre za staro ljubezen iz mladosti, s katero se je Roxana pregrešila lani marca, ko je odpotovala v rodni Salvador. A čeprav otrok ni bil brezmadežno spočet, njegova mati vseeno meni, da gre za božje dete, za katerega bo prevzela vso skrb: "Zdaj se počutim veliko bolj mamica kot pa nuna, malo me skrbi le vse vznemirjenje okoli tega, saj se o tem ne piše le v Italiji, ampak tudi v moji rodni deželi, kamor se vračam. Zelo sem hvaležna vsem, ki so mi po rojstvu sina pomagali in dali vse potrebno."

Nezaželena v samostanu Medtem ko je Roxana v devetih nebesih, je častne sestre, s katerimi je delila življenje v samostanu, niti malo ne podpirajo. "Ne želimo je obiskati v bolnišnici, jezne smo! Ali res mislite, da je to v redu? Tukaj nima več kaj iskati," so sporočile in dodale, da jo je očitno premagala skušnjava.

Ne spreglejte