SiolNET. Trendi Odnosi
3

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Nosečniški seks

3

termometer

Nekateri to vemo iz izkušenj, za vse druge, ki so kdaj razmišljali o tem, pa jih je to kakorkoli skrbelo ...

Skupna študija ameriških in kanadskih znanstvenikov je pokazala, da lahko ženske ves čas nosečnosti brez skrbi za nerojenega otroka uživajo v seksu. To, kar je zares povsem novo v tej študiji, pa je ugotovitev, da ni res, da lahko seks sproži popadke pri ženskah, ki so že prekoračile rok. Najbrž ni treba posebej poudarjati, da je proti koncu nosečnosti pametno izbirati primerne, neakrobatske položaje. Seks prav tako ne sproži predčasnega rojstva in vseh drugih težav, ki so jih nekateri omenjali v preteklosti.

Izjema so matere, ki pričakujejo dvojčke, trojčke in več otrok, in ženske, ki so v preteklosti predčasno rodile. Tem priporočajo abstinenco, čeprav tudi pri teh ženskah ta skupina znanstvenikov ni odkrila povečanega tveganja. In kako so vse to ugotovili? Pregledali so vse dosedanje raziskave te vrste, med njimi največjo, v kateri so primerjali enajst tisoč nosečnic. Polovica jih je normalno seksala do konca, polovica pa pol manj kot ponavadi, pa med njima ni bilo prav nobene razlike ...

V tej raziskavi so se posvetili še enemu, morda še pomembnejšemu vprašanju za ljubitelje seksa. Ugotovili so, da – po porodu – velika večina žensk abstinira mesec, največ dva. Nekatere ženske pa veselo seksajo že teden dni po porodu.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin