Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
1. 3. 2011,
8.34

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Torek, 1. 3. 2011, 8.34

8 let

Njegova visokost penis

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Zgodovina kaže, da so z njim obsedene tako ženske kot moški. Le zakaj?

Od lulčka do penisa Povprečen penis je velik od 8 do 10 centimetrov brez erekcije, med katero lahko njegova velikost naraste na 14 do 17 centimetrov. Začne se razvijati v puberteti, med 10. in 14. letom, lahko prej ali pozneje, ko se razvija in spreminja tudi njegova bližnja okolica. Razvoj poteka v petih fazah: 1. Od otroštva do pubertete: Ni pretresljivih zunanjih sprememb pri penisu in sekundarnih spolnih znakov, kot je poraščenost. Moda imajo premer od 1 do 3 milimetre. 2. Začetek pubertete: Nastopi med 9. in 16. letom, v povprečju okoli 11. in 12. leta. Hormoni divjajo, moda in mošnja se povečajo, njihov premer je zdaj med 4 in 6 milimetri, lahko se pojavijo sramne dlake. 3. Puberteta med 13. in 14. letom: Penis se podaljša, moda in mošnja še naprej rastejo (premer med 7 in 16 milimetri), poganjati začnejo sramne dlake, sprva kot nežen puh, ki se skuštra v štreno. Fantom se spreminja glas – začnejo mutirati. Traja do približno dve leti. 4. Puberteta med 14. in 15. letom: Tako, kot se pri rasti podaljšuje, se penis hkrati debeli. Moda in mošnja rastejo (premer med 12 do 24 milimetri), sramne dlake zdaj prekrivajo večino korena, poraščenost se pojavi pod pazduho, po obrazu poganja prvi puh. Fantovski glasovi še vedno iščejo svojo globino. 5. Konec pubertete: Nastopi leto do dve po četrti fazi pubertete, med 16. in 17. letom. Čeprav se telo še ni nehalo razvijati in rasti, ima odraslo obliko, ramena so širša, prsi začne poraščati dlaka. Sramne dlake so se razširile po notranji strani stegen, brki in brada na obrazu so dovolj konkretni, da zahtevajo uporabo brivnika. Penis in moda so razviti, moda imajo premer približno med 16 in 27 milimetri. Seveda govorimo o povprečnih številkah, ki same zase ne naredijo prav dosti.

Skrivno življenje intimnega prijatelja

Nočne erekcije so zdrava stvar, ne samo zaradi seksualnega prizvoka. Do njih prihaja zaradi vzburjenja v stanju globoke sprostitve, ki se dogaja med fazo spanja, imenovano REM – to je tudi tista faza, v kateri ljudje sanjajo. Običajno se dogajajo od trikrat do petkrat na noč, bolj kot seksu pa služijo prekrvavitvi penisa ter tako poskrbijo za njegovo zdravje. Tudi jutranja erekcija je posledica nočnih, ki jo lahko prijetno izkoristite, če ste pri močeh.

Premoženje in zaklad Penis bi bil precej nebogljen in nezanimiv, če zraven ne bi spadala še moda in čudežna snov, ki se tvori v njih – semenska tekočina. Moda so neenake oblike, eno je nižje od drugega zaradi zaščite med gibanjem, sedenjem, premikanjem, saj takšna lega zagotavlja, da bosta modi drseli drugo mimo drugega. Med seksom se moda "skrčijo" in ublažijo ritem. Moda morajo biti vedno nekoliko hladnejša od telesne temperature, njihova se giblje okoli 34 stopinj Celzija, če želite, da v njih nastaja zdravo seme. V modih dnevno nastane 72 milijonov semenčic, zorijo malce več kot 80 dni, ploden moški se jih pri izlivu znebi od 200 do 600 milijonov, za boljšo predstavo naj povemo, da je to približno med polovico in eno čajno žličko. Ena čajna žlička semenske tekočine ima pet kalorij in šest miligramov proteinov. V moških preživi do enega meseca, v ženski do dveh dni, na rokah dve minuti. Med 20. in 30. letom naj bi moški ejakulirali od štiri- do petkrat tedensko, med 30. in 40. letom od dvakrat do štirikrat tedensko, med 40. in 50. letom enkrat do dvakrat tedensko, do 60. leta nič ali enkrat tedensko, po 60. letu in več pa enkrat do dvakrat na mesec.

Pa recite, da je pomembna samo velikost!

Ne spreglejte