Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
31. 3. 2011,
12.26

Osveženo pred

7 let, 12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Četrtek, 31. 3. 2011, 12.26

7 let, 12 mesecev

Njegova najboljša prijateljica

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Prijateljstvo med moškim in žensko? Težko. Je ona njegova glavna zaupnica? Nevarno.

Dejstvo je, da je prijateljstvo med moškim in žensko zelo redko, saj večino teh navideznih prijateljstev vodi klasična moško-ženska privlačnost. Večinoma je enostranska, a prepogosto gre za zatiskanje oči pred realnostjo in nato sledi spoznanje, da je dolgoletni prijatelj mnogo več kot samo to. Seveda ni vse tako črno-belo. Izjeme obstajajo, čisto možno je, da je tudi najboljša prijateljica vašega partnerja zgolj in samo prijateljica. A da ne bi prišlo do kakšnih tragičnih razpletov, vam ponujamo nekaj namigov, kako ugotoviti, kdaj je čas za alarm: - Trajanje prijateljstva: sta skupaj delala potičke v peskovniku, ali sta se spoznala pred dvema letoma v nekem nočnem pubu? Pomemben podatek, saj sta v prvem primeru z leti morda res razvila bolj bratski odnos, v drugem primeru pa se lahko sprašujete, kako to, da sta se v nekem nočnem pubu sploh zbližala. Ponavadi nas v nočnih urah spodbujajo drugačni motivi, ki nimajo nič skupnega s sklepanjem prijateljstev.

- Globina odnosa: vrtajte in "izvrtajte" čim več podrobnosti o njunem odnosu. Težko boste izvedeli, vsaj priznal ne bo, ali ju je kdaj zaneslo med rjuhe – to je eden najpomembnejših podatkov! – a kljub temu skušajte od njega izvesti čim več izčrpnih informacij: naj so to skupni dogodki, potovanja ali celo način komunikacije. Skratka: pobrskajte po njuni preteklosti, ženske so dobre detektivke, predvsem se zanašajte tudi na svojo žensko intuicijo.

- Rednost obveščanja: kako pogosto se slišita po telefonu, ali se celo srečata osebno? Se slišita vsak dan? Skrajno moteče! Vsak nov dogodek v njenem življenju najprej zaupa njej in šele nato vam? Nevarno. Imate občutek, da je morala vajino razmerje odobriti najprej ona? Skrajno nevarno.

- Kdo je tretja oseba? Ko sta se začela dobivati, ste takoj dobili občutek, da ste vi tretje kolo in ste z vašim prihodom posegli tudi v njuno intimo? Čisto možno, saj vsako razmerje, predvsem na začetku, nekoliko okrni in začasno oddalji prijatelje. V vašem primeru bi bila takšna prijateljska "ohladitev" več kot primerna in bi morala s časom postati trajna. V nasprotnem primeru se morate vprašati – najbolje, da tudi njega –, zakaj potrebuje njeno prijateljstvo, predvsem pa naj sam pri sebi razčisti, zakaj je njuno prijateljstvo pomembnejše od vajine ljubezni.

- Zunanji videz: je prava seksbomba s popolnim telesom, ki ga redno oblikuje na fitnes napravah ter s popolno garderobo, ki jo redno dopolnjuje po zadnjih trendih? Prav nerodna reč, ni kaj. Še bolj zaskrbljujoče pa je dejstvo, da jo tudi on gleda kot boginjo, da vas primerja z njo in – kaj hujšega! – da vam predlaga enake obleke, kot jih ima ona, ponudi vam celo telefonsko številko njene frizerke in kozmetičarke!

Pravila v odnosih ne obstajajo. Zelo pomembno vlogo pa igrajo zaupanje, spoštovanje ter odkritost. Vajino razmerje gradite na podlagi tega. Predvsem in v prvi vrsti bodite samozavestni, si zaupajte in si ne dovolite, da bi vam ljubosumje zagrenilo življenje. V kolikor ugotovite, da vam tak trojček ne leži, še vedno lahko napolnite kovčke in se podate v novo avanturo ... brez nevarnih prijateljic.

Ne spreglejte