Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
24. 1. 2014,
10.34

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

zakon seks spolnost

Petek, 24. 1. 2014, 10.34

8 let

Nenavadni zakoni o seksu

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Nekateri zakoni o seksu so smiselni, na primer prepoved seksa z mladoletnimi osebami, spet drugi pa so krepko nenavadni, pogosto nesmiselni, predvsem pa zabavni.

Poglejmo si nekaj najbolj osupljivih zakonov:

- Na ameriškem otoku Guam, ki se nahaja v Mikroneziji in ima nekaj manj kot 160 tisoč prebivalcev, imajo moški dolžnost, da hodijo naokoli po otočku in razdevičijo mlade device, ki jim za izgubo nedolžnosti celo plačajo. Razlog: na Guamu je devicam poroka strogo prepovedana.

- Kar nekaj držav Bližnjega vzhoda spoštuje islamski zakon, ki pravi, da je smrtni greh, če se po spolnih odnosih z ovco poje njeno meso. V Libanonu pa je z zakonom dovoljeno seksati z živaljo, če je ženskega spola. Če je moškega spola, si oseba zasluži smrtno kazen.

- V Bahrajnu lahko žensko pregleda moški ginekolog, vendar ne tako, da neposredno gleda v njeno mednožje, ampak tako da gleda odsev spolovila v ogledalu.

- V Hongkongu lahko prevarana ženska ubije svojega moža, ampak samo z golimi rokami. Njegovo ljubico ali ljubimca pa lahko pokonča na poljuben način.

- V Boliviji je moškemu prepovedano, da bi hkrati seksal z materjo in njeno hčerko.

- V ameriški zvezni državi Utah je ženskam prepovedano, da bi seksale z moškim v rešilnem avtomobilu. Če jo pri tem zalotijo, je obtožena nespodobnega vedenja, njeno ime je omenjeno v lokalnem časopisu, medtem ko za moškega ni nobenih posledic.

- V kraju Romboch v ameriški zvezni državi Virginia je nezakonito seksati ob prižganih lučeh.

- V Nevadi je prepovedano seksati brez kondoma, prav tako člani zakonodajne komisije med službo ne smejo nositi kakršnihkoli kostumov, narejenih za penis, sploh med zakonodajno sejo.

- V Arizoni, Idahu, Indiani, Nebraski, Oregonu, New Yorku, Utahu, Washingtonu in še nekaj zveznih državah v ZDA je vidna erekcija moškega ilegalno dejanje.

- Tudi Minnesota ne zaostaja v bizarnosti: v mestu Alexandria moškemu ni dovoljeno, da bi se ljubil z žensko, če je prej jedel sardine, čebulo ali česen in ima smrdljiv zadah. Zakon veleva, da mu žena lahko ukaže, naj si gre umit zobe. Prav tako moški v Minnesoti ne sme seksati z živo ribo, ženske pa so izvzete iz prepovedi.

- Muslimanskim forenzikom in pogrebnikom je prepovedano gledati spolne organe pokojnika, ti morajo biti zakriti z opeko ali leseno desko.

- V Indoneziji je kazen za masturbiranje obglavljenje.

- V hotelih v Sioux Fallsu v Južni Dakoti v ZDA morajo imeti vse sobe dve postelji, med katerima je pol metra prostora, če par najame sobo samo za eno noč. Kaznivo je, če seksata med obema posteljama na tleh!

- V Kolumbiji lahko ženska seksa samo s svojim možem – pred poroko in po njej. Ko izgubi nedolžnost, mora biti mati prisotna v sobi, da je priča dogajanju.

- Prodajalke v Liverpoolu v Veliki Britaniji so lahko med službo zgoraj brez, vendar le, če delajo v prodajalni s tropskimi ribami.

- V Londonu je prepovedan seks na parkiranem motorju.

- V Birminghamu v Veliki Britaniji je prepovedano seksati na stopnicah katerekoli cerkve, potem ko zaide sonce.

Ne spreglejte