Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
13. 1. 2014,
8.14

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Ponedeljek, 13. 1. 2014, 8.14

8 let

Ne bodite radovedni prezgodaj

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Če ste z nekom skupaj manj kot leto dni, vas lahko radovednost veliko stane, saj nekatera vprašanja še ne potrebujejo odgovorov, ampak lahko partnerja celo preplašijo in odbijejo, čeprav so primerna.

Seveda pa to ne pomeni, da morate eno leto preživeti v agoniji in molčati, pomembno pa je, da daste času čas in dovolite razmerju, da zadiha, preden ga zadušite s svojimi dvomi.

Kam pelje najin odnos? To je tisto večno vprašanje, na katerega bi vsi radi imeli odgovor, ampak ni tako preprosto. Če se imata dobro že nekaj mesecev, se imejta še naprej dobro, ne da bi hoteli videti v prihodnost, saj morda še nista pripravljena zanjo. Pustite, naj se odnos razvija "naravno", v enem letu ali še prej se veliko stvari razkrije samih od sebe in v tem času boste dobili najpomembnejše odgovore.

Kaj pa tvoja ločitev? Kaj pa, če to ni vaša stvar? In poleg tega, ali je to pomembno, če se imate lepo? Ste pač s človekom, ki se ločuje, vmes pa hodi na zmenke, le kdo bi mu to branil? Če se bojite, da predolg ločitveni postopek pomeni, da se bo vaš partner spet zaljubil v osebo, s katero se ločuje, imate morda prav, ampak nekdanji partnerji se lahko kadarkoli vrnejo v objem drug drugega, tudi čez deset let. Drugače pa je, če pri partnerju ne vidite nobene volje, da bi se v resnici ločil, in nobenih s tem povezanih dejanj. Ampak takrat vam vprašanj o ločitvi sploh ni treba postavljati, ker že imate odgovor.

Zakaj mi nikoli ne rečeš, da me ljubiš? Če morate to nekoga vprašati, pravzaprav že imate odgovor: ker vas ne.

Ali še vedno ljubiš nekdanjega partnerja? Če je vaš partner z nekdanjim partnerjem ostal v dobrih odnosi, sploh če sta imela otroke, je jasno, da ima na svoj način to osebo še vedno rad. Če bi jo neskončno ljubil, bi verjetno ostal z njo, vendar je z vami, torej se veselite in uživajte, namesto da vas skrbi, koga ljubi vaš partner – vsaj teh prvih nekaj mesecev.

Si bil kdaj nezvest? Za takšno vprašanje je po svoje vedno prezgodaj, predvsem pa morate biti pripravljeni, da boste lahko živeli z resnico. Če partnerja vprašate, ali bo kdaj prevaral vas, pa morate vedeti, da na to ni pravega odgovora: vsak bo rekel ne, seveda, ampak nihče ne vidi v prihodnost.

Ali se videvaš samo z menoj? Ponovimo: resnico je treba znati prenesti, če jo boste seveda sploh izvedeli.

Misliš, da se bova kdaj poročila? Ni verjetno, če ne boste partnerju pustili, da sam odkrije, ali si tega želi. Dajte mu čas, sploh če se je že kdaj ločil, lahko pa vedno izrazite svoje mnenje o poroki. Razumljivo je, da bi ljubezen svojega življenja najraje takoj odpeljali pred oltar, a počakajte še kakšen mesec, morda leto, da vidite, kaj v resnici imata in kako se razvijajo vajina čustva.

Kaj pa lahko sprašujete? V tem kratkem letu, ki je pred vama, je prostor za lahkotnejša vprašanja, ki pa vaju bodo vseeno zbližala: – Kaj bova počela nocoj? –Zakaj si mi tako všeč? – Zakaj te obožujem? – Veš, kakšno srečo imava, da sva se spoznala?

Ne spreglejte