Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
29. 4. 2014,
14.18

Osveženo pred

8 let, 3 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 1
mačka pes

Natisni članek

Torek, 29. 4. 2014, 14.18

8 let, 3 mesece

Moški so za mačke, ženske za pse

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 1
Po novi raziskavi sodeč se moški raje odločijo za mačke, ženske pa za pse.

Kot kaže, pes ni več najboljši moški prijatelj, saj postaja najboljši prijatelj žensk.

Britansko podjetje Time4Sleep je naredilo raziskavo med 1685 lastniki hišnih ljubljenčkov. Ugotovilo je, da imajo moški raje mačke kot pse – 34 odstotkov moških je bilo za mačke, 33 pa za pse. Čeprav razlika ni velika, je vseeno opazno to, da je večje število žensk bolj naklonjeno psom kot pa mačkam. 36 odstotkov žensk je lastnic psov, 33 odstotkov pa mačk.

Z raziskavo so odkrili tudi to, da vsak četrti lastnik psa ali mačke dovoli, da njihov hišni ljubljenček spi z njim v postelji, večina lastnikov psov ali mačk pa z njimi ravna kot enakopravnimi člani družine.

Raziskava je tudi pokazala, da imajo uporabniki Facebooka pogosteje psa, medtem ko so uporabniki Twitterja večji ljubitelji mačk.

Jonathan Warren, generalni direktor Time4Sleep, je dodal: "Čeprav smo sprva želeli raziskati spalne navade hišnih ljubljenčkov in njihovih lastnikov, smo pri raziskavi porušili določene mite. Tudi tega, da imajo moški raje pse in da so ženske bolj za mačke. Hišni ljubljenčki so pogosto videti kot sestavni del družine, zato ni presenetljivo, da jih več kot polovica z njimi deli svoje postelje."

Ne spreglejte