SiolNET. Trendi Odnosi
4

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Moški oproščajo afere

4

termometer

Večina današnjih moških je svojim partnericam pripravljena razmeroma hitro oprostiti afero, če oseba, s katero so imele afero, nima … penisa.

Ta je glavna težava, če je soditi po najnovejši raziskavi univerze v Teksasu, kjer moški radi mislijo, da so še vedno pravi moški, in kjer so mnogi moški oboroženi.

V tej študiji so ugotovili, da je veliko več moških pripravljenih odpustiti partneričino afero z žensko kot z moškim. Kaj pa ženske? Hvalo enako. Tudi ženske so veliko bolj pripravljene partnerjem odpustiti afero z žensko kot z moškim. Z drugimi besedami: moški so strpnejši do homoseksualnih afer partneric, ženske pa do heteroseksualnih afer partnerjev.

50 odstotkov moških, ki so sodelovali v raziskavi, bi bilo pripravljenih odpustiti partneričino afero z žensko, samo 22 pa afero z moškim. Po drugi strani bi 28 odstotkov žensk odpustilo partnerjevo afero z žensko, samo 21 odstotkov pa afero z moškim.

Zanimiva, a niti malo presenetljiva ugotovitev raziskovalcev, ki sodijo med evolucijske psihologe, je, da vidijo moški v aferah partneric z ženskami "... priložnost za parjenje z več kot eno žensko hkrati in zadovoljitev velike moške želje po več kot eni ženski". Ah, ja, dobri stari trio, v katerem nastopa samo en ... penis.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin