Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
22. 2. 2011,
9.38

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Torek, 22. 2. 2011, 9.38

8 let

Ljubezen kot v filmu

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Romantične komedije podobno kot otroške pravljice o princesah in princih na belem konju predstavljajo napačno, preveč idealizirano podobo ljubezni.

Večina romantičnih komedij se v svoji zgodbi osredotoča na tisto prvo fazo ljubezni – zaljubljenost oziroma romantično ljubezen, ko na partnerja deluje pravzaprav večinoma le opojna kemija. Toda, kaj se zgodi potem? Kakšno pravljično življenje pravzaprav živijo naši filmskih junaki čez pet, deset let?

Ljudje na splošno hrepenimo po romantični ljubezni, kot je predstavljena v številnih filmih, a resnica je daleč od tega. Ko zaljubljenost mine, se je treba zanašati nase, odnos je treba negovati in se zanj truditi dan za dnem. Nič ni nikoli samoumevno.

Najrazličnejši romantični filmi gradijo v nas prepričanje o obstoju neke idealizirane popolne ljubezni, vzbujajo v nas hrepenenje po prav takem filmskem razmerju in nas po drugi strani odpeljejo stran od naše morda grenke realnosti, ko se vsaj za nekaj trenutkov sanjarjenja poistovetimo z glavnimi junaki v filmu.

A kratkotrajno sanjarjenje in fantaziranje ni škodljivo, če je res omejeno na čas trajanja filma. Za vas smo izbrali nekaj znanih romantičnih filmov, ki zaradi svoje nemogoče zgodbe nikakor niso vredni poistovetenja, kaj šele sanjarjenja o takšni ljubezenski izkušnji, in nekaj takih, za katere bi zelo radi videli nadaljevanje v resničnem življenju – ampak potem ne bi bili več tako zanimivi, kajne?

Nemogoči položaji

Romantična komedija Kot v nebesih (Just Like Heaven) z Reese Witherspoon in Markom Ruffalom v glavnih vlogah govori o pravi zunajtelesni ljubezni. Junaka se spoznata in zaljubita, medtem ko je ona v komi in se njemu prikazuje kot neke vrste duh.

Kako se zaljubiti v prostitutko in žigoloja?

Čedno dekle (Pretty Woman)

Radi bi videli nadaljevanje

Notting Hill

Le kako se je končala ljubezen med simpatično zmedenim in plahim lastnikom knjigarne in svetovno znano filmsko zvezdo?

Ne spreglejte