Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
6. 5. 2013,
13.27

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

moški kriza

Ponedeljek, 6. 5. 2013, 13.27

8 let

Ko moški zapade v drugo puberteto ...

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
... ali v tako imenovano krizo srednjih let, se bo spet vse postavilo na glavo. Pričakujete lahko vožnje z motorji in hitrimi avtomobili, hujšanje, barvanje las in tetovaže.

Ste pripravljene? Da, tudi vaš moški se bo nekega dne morda spopadal s krizo srednjih let. Kar tretjina moških, starih od 40 do 50 let, namreč priznava, da se je znašla v obdobju tako imenovane druge pubertete.

Kar 30 odstotkov Britancev odkrito pove, da se je njihovo vsakdanje obnašanje močno spremenilo, ko so spoznali, da se starajo. Njihov izhod v sili je postalo kupovanje novih in bolj športnih avtomobilov, vključevanje v nove hobije in celo ločitev.

Na ta način želijo spet občutiti nekaj mladostniške razigranosti, mogoče nadoknaditi kakšno izgubljeno leto in poiskati potrditev, da še niso za staro šaro.

Večino predrami smrt prijatelja in odselitev odraslih otrok, nemalokrat pa je povod tudi ločitev.

Kako se spopasti s "pubertetniškim moškim" Vsekakor je vsaka ženska, ki ima ob sebi moškega v drugi puberteti, postavljena pred velik izziv.

Štejte do deset Ne napadajte ga takoj in ga ne zmerjajte, da je otročji. Poskusite ga razumeti – moški se pač drugače sprijaznijo s procesom staranja.

Ne obrnite mu hrbta Poskusite ga podpreti in ne kritizirajte vsake njegove nove odločitve ali še tako smešnega nakupa. Njegovo obnašanje je sprejemljivo, vse dokler ne ogroža celovitosti vašega zakona in seveda vašega proračuna.

Postavite mu meje Seveda to pomeni, da morate že takoj na začetku jasno povedati, kje so njegove meje, da se potem ne bo izgovarjal, da ga niste opozorili.

Sprejmite njegovo igro Zakaj ne bi tudi sami zavrteli časa nazaj in se pomladili? Osvežite svojo garderobo, spremenite pričesko, vpišite se na aerobiko in postanite bolj samostojni in neodvisni od njegove pozornosti. Zapeljite se skupaj z njegovim novim športnim jeklenim konjičkom in pohvalite njegovo vožnjo, presenetite ga s kakšnim divjim izletom, ki bo ustrezal njegovemu novemu življenjskemu slogu. Predlagajte mu skupno tetovažo ali lepotni poseg. Bodita sproščena in se prepustita toku časa.

Ne spreglejte