Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
24. 5. 2013,
12.40

Osveženo pred

7 let, 12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

moški kuhinja

Petek, 24. 5. 2013, 12.40

7 let, 12 mesecev

Ko moški prevzame kuhalnico

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Ali že veste, kakšne vrste kuhar je vaš moški? Razkrivamo vam, kaj o vašem moškem pove način, kako se obrne v kuhinji, in kako lahko tudi vi začnete uživati v tem.

Šef kuhinje To je tip moškega, ki je v kuhinji samozavesten in ustvarjalen, ne kuha po receptih, ampak po trenutnem navdihu, pri čemer je zelo spreten. Ker ve, kaj hoče, ne potrebuje pomoči pri kuhanju, lahko pa mu pomagate pri rezanju hrane, pomivanju posode ali izboru glasbe, skratka pri malenkostih, ki ne zahtevajo vmešavanja v pripravo jedi. Nasprotno, radovedna vprašanja lahko doživlja kot kritiko in stres, zato je bolje počakati, da konča in da rezultati spregovorijo sami zase.

Gurman z distanco Čeprav rad dobro je, ga kuhanje ne zanima, namesto da bi iskal sestavine za obrok, bo postregel s seznamom najboljših restavracij, kamor vas bo z veseljem povabil. Ne obremenjujte ga s sodelovanjem pri pripravi jedi, z veseljem pa bo izbral steklenico vina, ki se bo najbolje podala k jedi, ki jo boste postregli, in se ukvarjal z gosti, za kar mu boste hvaležni.

Kuhar v trendu Je moški, ki mu ni nikoli škoda ne truda ne denarja, da preizkusi novo jed. Spremlja kuharske trende in jih vključuje v svojo kuho, sam poskrbi, da ima vse sestavine, ki jih potrebuje, in uživa v odkrivanju novih okusov. Njegova radovednost pa ni omejena samo na kuhinjo, živahen je tudi med rjuhami, kjer rad eksperimentira.

Vegetarijanec Zaradi svojih prehranjevalnih načel je pripravljen v kuhinji preživeti več časa, samo da bo obrok bolj zdrav, zato mu lahko priskočite na pomoč, če se boste držali njegovih pravil. Bodite pripravljeni na veliko sekljanja in rezanja zelenjave, pazite, da hrane ne bo preveč, da je ne bo treba metati stran. Bolj kot pomoč v kuhinji vegetarijanec ceni, da spoštujete njegov način prehranjevanja, ki je hkrati tudi njegov način življenja.

Obseden z nadzorom Bolj kot okus jedi ga zanimajo sestavine in njihove lastnosti, zato bo vedno najprej preveril vsako stvar, preden jo doda v lonec, da bo lahko v jedi brezskrbno užival. Mast ga spravlja ob pamet, sol uporablja zelo previdno, kalorije so izmerjene, porcije preračunane. Uživa v nadzorovanju malenkosti, ki vam jih bo z veseljem vedno znova razložil, pod pogojem, da od njega ne zahtevate, da se spremeni.

Kuhar z ljubeznijo Vse, kar pripravi, je pripravljeno z ljubeznijo in zato zelo okusno. Ne uporablja receptov iz knjig, ampak si v spomin prikliče besede svoje mame ali babice, s katerima je kuhal, ko je bil še majhen, zato hrana morda ne bo vedno ustrezala modernim merilom zdrave hrane, zagotovo pa se boste za mizo počutili ljubljeni. Tak moški daje ljubezen, in to ne samo v kuhinji.

Gospodar žara Lahko se vtaknete v marsikaj, samo v njegov žar, ki ga obvlada kot svoj avto, ne. Gospodar žara točno ve, kaj dela, zato ne potrebuje vaših nasvetov in pomoči, nasprotno, to mu je v napoto in pogosto izpade kot kritika, ki užali njegov ego. Rajši ugriznite v sočen čevapčič in ga naglas pohvalite, pa vam bo vrnil z nasmehom, zvečer v postelji pa še kako drugače.

Ne spreglejte